SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUnde nu a prins samanta, o iau marginile centurii la vale

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pe cateva portiuni din centura ocolitoare a Sibiului pamantul de pe margine a luat-o la vale o data cu venirea primaverii. Nu e motiv de ingrijorare, sustin oficialii lucrarilor – cauza sta in faptul ca iarba semanata in zonele respective `nu s-a prins`. Zonele afectate vor fi refacute si va fi insamantat un nou strat de iarba care, daca se va transforma in strat vegetal va impiedica micile alunecari de teren. Situatia din dreptul strazii Henri Coanda a fost semnalata de Ovidiu Sopa, de la sibiul.ro, site pe care a creat o rubrica special destinata lucrarilor la centura ocolitoare a Sibiului. `Sunt curios sa vad ce spun reprezentantii constructorilor despre lucrarile care se surpa in doar sase luni si fara trafic pe centura. Doar apa din ceruri`, spune Ovidiu Sopa. 

O parte din iarba a prins, iar in alte zone, din cauza frigului indelungat, stratul vegetal nu s-a mai format. Nu este o problema grava, alunecarile vor fi remediate si va fi insamantata din nou zona`, spun oficialii lucrarilor la centura ocolitoare a Sibiului.

Poze de pe santierul centurii Sibiului

Surprize, surprize: sectiunea a doua, gata inaintea primeia

Potrivit surselor oficiale din randul consultantei, lucrarile la sectiunea intai prevad, inca, un volum foarte mare de lucru. Pamantul de umplutura care ar mai trebui adus in cele cinci puncte care mai cer acest gen de lucrari inseamna o cantitate totala de 250.000 de mc, adica aproape o treime din necesarul intregii sectiuni intai a centurii ocolitoare. Foarte mari cantitati solicita, potrivit expertilor, portiunile executate de Todini, dar deteriorate din cauza lipsei de conservare a lucrarilor. `Autostrada este, practic, aproape gata. Am inceput sa lucram si la parapeti. Efectiv, nu exista asfalt pe aproximativ 700 – 800 de metri de autostrada. Doar ca in aceste portiuni este foarte mult de munca`, declara sursele amintite. In astfel de zone unde a cedat pana si stratul de asfalt turnat de Todini trebuie desfacute `zidurile de sprijin` din saci cu umplutura asezati de Todini. `Munca de chinez batran`. Dupa desfacerea acestor saci, indreptarea zonelor cu alunecari, urmeaza ridicarea unui nou tip de ziduri de sprijin, din boltari de tip Keystone.

Toate aceste lucrari suplimentare solicita noi termene de executie, mult prelungite. `S-ar putea sa avem surpriza de a avea sectiunea a doua a centurii gata inaintea primeia`, spune reprezentanti ai lucrarilor.

Bogdan Partene, director de contract din partea Vectra Service pentru santierul sectiunii a doua a centurii spune ca, deomcadata, vremea a pus serioase probleme. `Puse cap la cap, cred ca am avut mai bine de o luna de zile ploioase. In care nu am putut lucra la terasamente. Bine, am lucrat la poduri si podete. Deocamdata, daca vremea nu va mai fi capricioasa, termenul asumat de noi, octombrie 2010, mai poate fi respectat. Acum, eu nu sunt in masura sa spun daca vom termina mai repede lucrarile decat cei de pe prima sectiune`, declara Partene.

Actul aditional, inca nesemnat

Pentru remedierea zonelor de centura executate de Todini, dar afectate prin neconservare, consortiul Max Boegl – Geiger ar fi trebuit sa semneze un act aditional cu CNADNR. Termenii actului aditional sunt in negocieri bune, iar valoarea lucrarilor suplimentare este de aproximativ trei milioane de euro. Problema cea mai mare este ca, in lipsa acestui act aditional semnat, consortiul constructorilor a intampinat probleme in tragerile de lichiditati din banci. Institutiile financiare au refuzat sa mai elibereze trei transe in valoare de aproape patru milioane de euro, in lipsa semnarii acestui act aditional. `Este o chestiune de zile`, spun reprezentantii lucrarilor.

Oficial, sectiunea a intai a centurii ocolitoare a Sibiului ar trebui finalizata in august 2010. Neoficial, lucrarile se vor intinde in mod cert cel putin pana in octombrie.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 iulie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter