mar 23 2012
|
|
Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu sustin ca sacrificarea mieilor, in perioada Sarbatorilor de Pasti, se face in abatoarele autorizate sanitar-veterinar existente la Sibiu, Medias si Bungard (carnea se poate valorifica in unitati autorizate pe piata nationala), in centre de taiere cu activitate limitata, care se vor amenaja in cadrul asociatilor crescatorilor de ovine sau la solicitarea unor agenti economici cu sprijinul autoritatilor locale (termenul de depunere a solicitarii la D.SVSA Sibiu de catre solicitantii mentionati este 26 martie 2012, data dupa care aceste spatii vor fi verificate de personalul de specialitate si vor fi autorizate sa functioneze timp de 10 zile in preajma Sfintelor Pasti. Carnea se poate valorifica in unitati autorizate pe raza judetului) si in gospodariile populatiei, carnea rezultata urmand sa fie consumata in familia respectiva. Transportul mieilor la unitatiile de sacrificare se va face cu mijloace de transport autorizate, mieii sa fie crotaliati, insotiti de documente de miscare si sanitar-veterinare care sa ateste starea de sanatate a acestora, iar crotalile de la mieii sacrificati vor fi predate medicului veterinar pentru a fi operate in baza nationala de date. Valorificarea carnii de miel este admisa prin unitati de comercializare cu sectoare de comercializare carne, carmangerii, macelarii si pietele agroalimentare din Sibiu (Cibin, Rahova,), Avrig, Talmaciu si Medias. "Carcasa sa fie marcata vizibil cu `tampila rotunda cu inscriptia, codul judetului, numarul de autorizare a unitatii de sacrificare, codul medicului veterinar si inscriptia Transportul carnii de miel de la unitatea de sacrificare la locul de comercializare se va efectua in conditiile impuse de legislatia specifica, privind amenajarea mijlocului de transport, a spatiului de depozitare si expunere si cu respectarea normelor de igiena si temperatura. Nerespectarea conditiilor legale de sacrificare a mieilor si de comercializare a carnii rezultate, se sanctioneaza cu amenda intre 1.000 si 3.000 si confiscarea carnii", ne informeaza dr. Ioan Pentea, Compartimentul Comunicare al DSVSA Sibiu. medias avrig talmaciu alma bungard sanatate cibin transport auto dsvsa sibiu sport mijloace de transport abatoare carmangerii amenajare veterinar veterinare de Cosmin Pal Alte stiri adaugate vineri, 23 martie 2012Arhiva stirilor locale |
|