SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUnire de forte pe domeniul creditelor locative

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL), banci specializate pe acordarea de credite locative, au decis s a infiinteze o asociatie, care sa le promoveze mai bine interesele.

Cele doua banci au decis infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR) in scopul promovarii si dezvoltarii economisirii-creditarii in sistem colectiv pentru domeniul locativ, dar si pentru acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate de acest sistem in Romania. "Prin infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania incercam sa promovam interesele bancilor pentru locuinta printr-o singura voce. Este inca nevoie de un efort sustinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania " , a declarat Ionut Costea, presedintele ABDLR si CEO Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Acesta a considera ca experienta altor tari arata ca o astfel de asociatie are o contributie mult mai eficienta in activitatea de promovare decat daca acest lucru ar fi facut de fiecare institutie in parte. " Suntem la inceput, avem planuri concrete de actiune si speram, ca in viitor, sa avem cat mai multi membrii", a mai spus Costea.
Reprezentantii HVB BpL considera ca asocierea a fost normala,c a urmare a particularitatilor celor doua institutii bancare. " infiintarea Asociatiei bancilor pentru locuinte a fost necesara datorita particularitatilor pe care bancile noastre le detin fata de bancile universale" , a afirmat Petre Tulin, presedintele HVB Banca pentru Locuinte si vicepresedinte al Asociatiei. Acesta nu a exclus faptul ca, pe viitor, alte banci sa se alature asociatiei. " Chiar daca momentan asociatia noastra reuneste doar doua entitati, cat de curand, numarul membrilor va creste, marind forta si prestigiul organizatiei noastre ", a mai spus Petre Tulin.
Asociatia este reprezentata de un presedinte si respectiv un vicepresedinte, fiecare ales pentru un mandat de un an, prin rotatie, dintre membrii asociatiei. Primul presedinte al ABDLR este Ionut Costea, iar vicepresedinte este Petre Tulin.

Economisire si creditare

Produsele de economisire - creditare sunt relativ noi pe piata bancara romaneasca, aparute in 2004 si promovate de bancile pentru locuinta. in Romania, in prezent exista doua astfel de banci, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte.
Filozofia produselor consta in combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. in acest sens, cei care incheie contracte de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp dupa care pot obtine credite cu dobanzi foarte avantajoase. Pe toata perioada de economisire, clientii primesc la soldul economisit o prima de stat, care in acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, si o dobanda oferita de banca. Creditele obtinute pot fi folosite doar pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, contructie sau cumparare de locuinte. in tarile europene aceste produse au fost foarte bine primite. Pana in prezent au fost incheiate 45 milioane de contracte de economisire-creditare, dintre care sase milioane numai anul trecut. Atat Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. cat si HVB Banca pentru Locuinte S.A. sunt membre ale Federatiei Europene a Bancilor de Economisire Creditare.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 21 iunie 2007


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter