SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUPDATE: Starea unuia dintre militarii raniti in poligonul de la Cartisoara este critica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Doi militari au fost raniti in poligonul de la Cartisoara. Se pare ca acestia au fost raniti in timpul unei manevre de tragere. Trei ambulante - una de la Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu, una de la SMURD si alta de la Spitalul Militar. Se pare ca cei doi militar raniti au fost gasiti ]n spatele unui adapost. Ei au fost raniti de schijele obuzului.

Potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu, Ovidiu Luca, unul dintre militarii raniti are escoriatii si arsuri si starea lui nu pune probleme deosebite medicilor, iar starea celuilalt este mai grava si va necesita ingrijiri mai deosebite.

UPDATE: Starea unui dintre militari este critica

Cei doi militari ramniti miercuri seara in poligonul de la Cartisoara sunt in stare grava, unul dintre ei fiind transportat la un spital din Mures, cu un elicopter SMURD. "Pacientul a fost gasit inconstient, in coma profunda, cu un Glasgow de 5, cu un traumatism cranio-cerebral sever, cu plaga penetranta cranio-cerebrala, cu plagi transfixiante la nivelul membrului superior stang si membrului inferior stang, un traumatism toracic cu plaga nepenetranta la nivelul hemitoracelui stang. A fost gasit instabil hemodinamic si respirator. A fost intubat si a fost transportat la Targu Mures cu un elicopter SMURD", a declarat Mirela Badescu, medic SMURD. intrebata ce sanse de supravietuire are pacientul transportat la Mures, Mirela Badescu a spus ca "e important ca nu au fost semne de decerebrare, in rest, pronosticul este incert".

Şi cel de-al doilea militar ranit este in stare grava, dar medicii spun ca este constient. El a fost adus de o Ambulanta a Spitalului Militar la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. "Pacientul este cu un traumatism cranio-cerebral mediu, cu o plaga contuza occipitala, cu semne de hipertensiune intracraniana. A fost transportat la UPU Sibiu pentru investigatii suplimentare. Era constient", a mai spus Mirela Badescu.

Desi imediat dupa sosirea ambulantei la Spitalul Judetean de Urgenta cu cel de-al doilea ranit si-a facut aparitia si o masina a Politiei Militare, nimeni nu a putut spune ce s-a intamplat cu militarii si cum au ajuns ei in aceasta stare. De asemenea, nimeni nu a putut preciza de ce se aflau cei doi intr-un adapost care era in fata tancului. Potrivit unor informatii neoficiale, cei doi militari care au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani se aflau in spatele unui deal care servea drept adapost, iar tancul cu care s-a tras era in fata acestui deal. Cel mai probabil, din cauza distantei mici, schijele unui obuz i-a lovit pe militari.

Aceleasi surse afirma ca s-au efectuat trageri de noapte pe parcursul intregii saptamani in Poligonul de la Cartisoara.

UPDATE 1: Cazul militarilor raniti, cercetat de o comisie a Statului Major al Fortelor Terestre

Potrivit Compartimenul Informare si Relatii Publice al Diviziei 4 Infanterie, caporalii Octavian - Stelian Suciu si Iuliu Szasz, de la Batalionul 814 Tancuri din Turda, au fost raniti miercuri, 9 octombrie, in jurul orei 20.30, in timpul unui exercitiu cu trageri de lupta in poligonul Cartisoara, judetul Sibiu. "Militarii au suferit rani in urma exploziei unui proiectil reactiv care a ricosat in apropierea celor doi militari aflati intr-un adapost pentru a opera campul de tinte. Alexandru Szasz este internat la Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu, iar Stelian Suciu a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind internat la Sectia ATI din Spitalul clinic de urgenta Tg.

Mures. O comisie de la Statul Major al Fortelor Terestre cerceteaza producerea incidentului, iar cazul a fost preluat de un procuror militar", se arata intr-un comunicat furnizat de Compartimenul Informare si Relatii Publice al Diviziei 4 Infanterie.

UPDATE 2: Militarul internat la Sibiu este stabil

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, unul dintre militarii raniti in Poligonul de la Cartisoara este in stare stabila si nu a fost operat. "Pacientul in varsta de 35 de ani a fost adus la UPU cu traumatism cranio-cerebral cu impact occipital si, dupa ce a primit ingrijirile de urgenta necesare, a fost internat pe Sectia Clinica Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu. in urma evaluarii complexe la care a fost supus de catre medicii neurochirurgi s-au stabilit urmatoarele diagnostice: contuzii hemoragice de polioccipitali, fractura complexa occipitala mediana, hemoragie subarahnoidiana post - traumatica, plaga occipitala mediana. Conform medicilor, in momentul de fata barbatul este stabil, constient si nu a fost operat. El va ramane internat sub atenta supraveghere a personalului medical", a spus Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

UPDATE 3: Militarul internat la Sibiu a cerut transferul la Targu Mures

Iuliu Szasz, militarul ranit, care a fost internat in Sectia Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, a cerut transferul la Spitalul din Targu Mures.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 10 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter