SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUrgenta noua, la cheie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Dupa o investitie de 420.000 de lei, bani de la bugetul Consiliului Judetean Sibiu, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si-a schimbat total infatisarea. Personalul medical si pacientii au de acum la dispozitie un spatiu extins, care ofera conditii superioare de confort si tratament. Lucrarea ar fi trebuit sa fie terminata in prima luna a anului 2015, insa a fost finaliata cu trei luni inainte. Lucrarile au fost executate de SC NV CONST SRL si au inceput in 22 ianuarie, dupa obtinerea autorizatiei de construire. "Aceasta lucrare era o urgenta intrucat conditiile nu erau dintre cele mai bune si nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea si interventiile pentru cazurile de urgenta. Este o realizare deosebit de importanta finalizarea acestor lucrari cu 3 luni mai devreme, deoarece confortul pacientilor este prioritar. Prin aceasta investitie a Consiliului Judetean Sibiu, Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Sibiu poate oferi conditii mai bune, in concordanta cu normele europene. in plus, am aratat astfel ca, daca exista vointa si sustinere, totul este posibil, iar proiectele pentru Sanatate nu se opresc aici. Este un prim pas spre etapa urmatoare care va fi o noua cladire UPU cu chirurgie si terapie intensiva, care va rezolva fundamental problemele in SCJU Sibiu ", a declarat Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Spatiul s-a dublat

Spatiul Unitatii de Primiri Urgente este acum dublu fata de cel existent inainte, astfel ca pacientii vor avea parte de un triaj mai eficient, iar cei care ii aduc vor avea parte de o sala de asteptare. "in UPU suprafata s-a dublat si serviciul castiga functionalitate. E departe de ceea ce ar trebui sa avem pentru incarcatura de servicii de urgenta.

Rezolvarea dupa standarde europene se va realiza in momentul in care se va face cladirea noua, in care toate serviciile care asigura urgenta vor fi integrate intr-un singur loc, o singura cladire, peste 2 - 3 ani. Acum, UPU castiga prin spatiu, prin modul in care este organizat, prin faptul ca apartinatorii sunt separati de bolnavi si asta reprezinta un triaj si o supraveghere mult mai eficienta pe perioadele de asteptare, pentru ca - vrand-nevrand - in orice unitate de urgenta din lume exista perioada de asteptare. Exista acum spatiu de depozitare, toalete corespunzatoare, deci o interfata mai eficienta si mai placuta pentru cei care se adreseaza serviciului. Suntem bucurosi ca lucrarile au fost finalizate mai repede si intram in aceasta perioada de iarna cu un UPU mult mai eficient ", a spus dr. Radu Chicea, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

 Şi seful Unitatii de Primiri Urgente vorbeste despre cat de importanta este largirea UPU. Dr. Constantin Rosca a aratat ca spatiul a reprezentat una dintre principalele probleme ale unitatii pe care o conduce. "Noi am incercat de vreo 8 ani sa facem aceasta extindere si acum este pentru prima data in ultimii ani cand la nivelul Consiliului Judetean si la nivelul conducerii spitalului au fost ^nelese obligativitatea si necesitatea acestei lucrari. Principala noastra problema o reprezenta perioada de asteptare. Zona aceea de asteptare ii nemultumea pe oameni. Acum putem asigura triajul pacientilor, adica modul in care noi putem identifica cazurile severe si pe de alta parte, sa cream confort apartinatorului, care, in perioada cat asteapta analizele, investigarea este intr-o perioada nelinistita. Acum are o sala de asteptare decenta, ii putem furniza informatii in timp real, util si pacientul este protejat, il putem investiga mult mai bine ", a declarat dr. Constantin Rosca, medic sef UPU Sibiu. 

Cum arata UPU in prezent

Lucrarile la Unitatea de Primiri Urgente au constat in construirea a doua corpuri noi (A si B) in fata si in spatele vechii cladiri. in partea din fata - corpul A - constructia cuprinde o sala de asteptare pentru pacienti si apartinatori; doua grupuri sanitare; o boxa de materiale sanitare si o copertina de protectie a pacientilor adusi cu salvarea. Suprafata totala construita pentru corpul A este de 62,15 metri patrati, la care se adauga 19,3 metri patrati copertina.

in partea din spate - corpul B - constructia cuprinde o sala de asteptare pentru pacienti si apartinatori; birou medic sef; birou asistenta sefa; sala raport de garda; magazie pentru materiale sanitare si medicamente; o camera rece. Suprafata totala construita pentru corpul B este de 75,5 metri patrati. Suprafata totala construita pentru ambele corpuri este de 156,95 metri patrati.

UPU are 18 medici, 49 de asistente, 8 infirmieri si 14 brancardieri. Aici se trateaza urgentele medicale pentru tot judetul Sibiu, dar si pentru judetele invecinate, precum Alba, Brasov si Valcea. Anterior extinderii, UPU isi desfasura activitatea intr-un spatiu de aproximativ 300 metri patrati, unde se aflau cabinetele pentru triaj si stabilizare (rotonda), cabinetul de resuscitare, cabinetul de mici interventii chirurgicale, sala ghips, laboratorul de radiodiagnostic, vestiare medici, vestiar asistente, cabinet de garda radiologie, registratura, grup sanitar si hol de asteptare.

De la inceputul anului curent pana la data de 1 octombrie, in Unitatea de Primiri Urgente a SCJU Sibiu au fost tratati 47.820 de pacienti, iar anul trecut 63.023 de pacienti.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter