SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUrgente de rang european

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Vizita ministrului Sanatatii la Spitalul Clinic Judetean Sibiu a tinut, vineri seara, vizitatorii la poarta spitalului, desi aveau bilete de voie. Ion Bazac si Raed Arafat au cazut de acord ca scheletul cladirii aflate in constructie langa spital sa treaca la Ministerul Sanatatii si sa fie transformat intr-o cladire de urgente, de nivel european.
Ion Bazac si Raed Arafat au promis finantare pentru noua cladire de urgente si chirurgie interventionala.


Deocamdata, Ministerul Sanatatii nu isi permite sa finanteze construirea unui nou spital la Sibiu, dar, totusi, vom avea o cladire de urgente de nivel european. Aceasta va fi chiar in apropierea Spitalului Clinic Judetean, in imobilul aflat in constructie de cativa ani. Acestea au fost, in linii mari, concluziile vizitei-fulger pe care ministrul Ministrului Sanatatii, Ion Bazac, a facut-o, vineri seara, la Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Dupa ce a vizitat Unitatea de Primiri Urgente din cadrul spitalului, Ioan Manitiu, directorul DSP Sibiu, le-a prezentat ministrului si subsecretarului de stat Raed Arafat planul pentru transformarea scheletului cladirii aflate inca in constructie intr-o cladire de urgente.

Idee preluata

Primul care a raspuns afirmativ provocarii a fost chiar Raed Arafat, iar apoi a percutat imediat si Bazac. La incheierea vizitei, ministrul a declarat ca va sustine si va incerca sa obtina finantare pentru acest proiect. „Am stabilit modalitatea in care cladirea pe care am vizitat-o va trece inapoi in administrarea Ministerului Sanatatii, m-am angajat sa o introduc in proiectul finantat de Banca Mondiala. Stiti bine ca Banca Mondiala finanteaza aici si reabilitarea maternitatii si, intrucat in ultima perioada achizitiile au fost mai jos decat nivelul preconizat, din economiile pe care le facem in aceste proiecte vom putea sa reabilitam aceasta cladire si sa ajunga o cladire in care sa facem urgente la nivel european si, de asemenea, sa facem tot ceea ce inseamna chirurgie interventionala", a spus ministrul.  

Noul spital mai asteapta

Intrebat despre spitalul care ar fi trebuit sa se construiasca la Sibiu, Bazac a raspuns ca proiectul este, deocamdata, lasat deoparte. „Romania are nevoie de o retea de spitale regionale de urgenta. Este foarte clar, spitalele existente sunt fie foarte vechi, ca acesta, construit in urma cu peste 100 de ani, fie spitale construite de Ceausescu in anii 70. E clar, acelea nu mai corespund standardelor. Dar, pe de alta parte, Romania nu isi poate permite sa investeasca un miliard de euro, an de an, timp de cinci sau sase ani, pentru ca sa deruleze aceste proiecte. Atunci sigur ca trebuie sa ierarhizam prioritatile si nu am facut-o singur, ci impreuna cu expertii Bancii Mondiale. Avem 15 spitale pe care Banca Mondiala a recomandat sa le construim. In lista celor 15, pentru moment, nu apare spitalul de la Sibiu. Asta nu inseamna ca propunerea autoritatilor locale nu va fi luata in considerare, spitalul ramane pe lista de investitii, urmand ca constructia sa inceapa ca in momentul in care situatia economica ne va permite acest lucru. Terenul ramane in administrarea Ministerului Sanatatii", a spus Bazac. Ministrul a afirmat, de asemenea, ca nu va permite ca spitalul din Cisnadie sa fie desfiintat prin decizia autoritatilor locale.

Sindicalisti nemultumiti

In aceeasi zi in care ministrul Sanatatii a venit in vizita la Sibiu, cadrele medicale sibiene afiliate Sindicatului Sanitas au trimis o instiintare catre Primaria Sibiu, care, daca nu va primi un raspuns pozitiv, va fi urmata de o iesire in strada. Sindicalistii spun ca resimt acut criza si ameninta cu greva. Sporurile taiate, orele de lucru suplimentare peste limita legala si fara plata, imposibilitatea de a-si lua zile libere, salariile micsorate si neprimite la timp i-au adus la limita disperarii.

Exces de zel

Aproximativ 40-50 de oameni care venisera, vineri seara, sa-si viziteze rudele internate la spital, au fost nevoiti sa astepte la poarta pana cand a plecat ministrul. Din exces de zel, conducerea spitalului le-a interzis accesul, desi vizitatorii aveau bilete de voie pentru orele care, intamplator, s-au suprapus peste vizita ministrului. La auzul vestii, ministrul s-a aratat indignat. „Daca aveau bilete de voie, sigur, trebuiau lasati sa intre. Vizita mea nu trebuia sa afecteze bunul mers al spitalului. Ceea ce se intampla inainte de 89 nu trebuie sa se mai intample, exclus", a spus Bazac.
 
de Margareta Lupu
Sursa: Monitorul
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 17 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter