SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUrmeaza o unitate SMURD la Avrig

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Maiorul Cosmin Balcu conduce de exact trei luni Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu. insa a fost la conducerea institutiei si in cele sase luni premergatoare numirii, ca imputernicit al Inspectoratului General la comanda unitatii de la Sibiu.

Rep: Am avut de curand, incendiu de miriste la Copsa Mica – Micasasa. A fost cel mai puternic din ultimii ani?
Cosmin Balcu: A fost cel mai de amploare. La acest lucru au contribuit si conditiile meteorologice, vantul puternic. Acest lucru a dus la propagarea focului foarte rapid. Practic focul sarea peste noi, ne trezeam cu el in spate. De asemenea accesul in zona a fost foarte greu, chiar si pentru masinile mici de teren. Avem un pod in acea zona, peste care nu puteam trece cu buldozere, pentru ca depaseam greutatea legala admisa, de 7,5 tone si nu puteam trece sa facem brazde cu buldozerul. Am reusit sa stingem incendiul pentru ca am cooptat mai multe forte si institutii si am avut si noroc de la Dumnezeu. Chiar in zona in care focul se propaga, a inceput la un moment dat o ploaie care a venit numai pe acel loc si am fost astfel ajutati sa lichidam incendiul.

Rep: Cetatenii isi mai manifesta spiritul civic? Mai avem voluntari?
Cosmin Balcu: Sunt si vin in continuare. Ca element de noutate pot sa va spun ca suntem in pragul semnarii unui protocol cu Biserica Ortodoxa, reprezentata de IPS Laurentiu Streza, pentru a pregati oameni pentru prevenire si interventie in caz de incendiu. Preotii vor incerca sa stranga oameni si primarii la fel, pentru a-i putea instrui. Deja avem planificata o astfel de intalnire, saptamana viitoare la Avrig.

Rep: in ceea ce priveste subunitatile din cadrul ISU Sibiu, vom avea in curand subunitati noi?
Cosmin Balcu: Da. Avem demersuri deja inaintate. Avem si o strategie de dezvoltare pe urmatorii 10 ani, impreuna cu Consiliul Judetean Sibiu, dar si cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. in prima faza plecam cu o subunitate, speram cat mai curand, la Avrig. Va fi o subunitate profesionista, care va include si o formatiune SMURD. Noi avem oamenii si autospecialele. Oamenii vor fi redistribuiti de la Sibiu si Agnita. Vor fi 5 echipaje: SMURD, descarcerare, 2 echipaje de stingere incendii si unul de comanda. Consiliul Local Avrig a alocat un spatiu deja, printr-o hotarare de Consiliu Local. Practic ei se vor ocupa, impreuna cu Consiliul Judetean pentru amenajarea spatiului. Am ales Avrigul pentru ca am considerat ca Valea Oltului nu este asigurata ca interventie si avem multe incendii si accidente in acea zona si vrem sa scurtam astfel timpul de interventie. Subunitatea de la Victoria avea raion la noi in judet si ajungeau mai repede decat noi. Am vrut sa clarificam acest lucru. De asemenea. Vom avea un echipaj SMURD la voluntarii din Talmaciu. Masinile pentru SMURD Talmaciu si Avrig sunt deja in curtea noastra.

Rep: La nivel de dotari va confruntati cu probleme?
Cosmin Balcu: Din pacate, da. Ne lipseste o autoscara de interventie mare, pentru ca avem una mica, care e veche si nu putem intervenii la inaltimi mari. De asemenea, pentru interventia in cazul accidentelor in care avem implicate autotrenuri sau cu multe masini am avea nevoie de o automacara. Acestea sunt probleme mai mari, dar care sunt de stricta necesitate. Nu mai vorbesc despre elicopter. Se pare ca vom fi dotati anul acesta, cu un elicopter de la Cluj.
ISU Sibiu este partener, alaturi de inspectoratele omoloage si cu consiliile judetene din Regiunea 7 centru la un proiect pe fonduri structurale, in cadrul caruia, vor fi achizitionate anul acesta mai multe autospeciale, printre care: autospeciale de control nuclear, bacterilogic, radioactiv si chimic, autospeciale pentru descarcerari grele, ambulante de prim ajutor pentru toate orasele, autospeciale de stins incendii si autospeciale de descarcerari usoare.
de Gabriela ROMAN


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 31 martie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 14 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter