SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGUSL. Daca-i musai, cu tot dragul

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »"Da ce facem la Avrigs`, intreaba fostul senator PC, apoi PNL, ales pe listele PSD, Ilie Stoica. Nu-i raspunde nimeni. Este seara in care se semneaza oficial protocolul de colaborare dintre PSD si Alianta de Centru Dreapta, adica PNL si PC. In holul hotelului Ramada stau ingramaditi pesedisti, pecisti si liberali. Pe grupuri. Tinerii din PNL stau intr-o parte. Garda veche din PSD in alta. Conservatorii stau in celalalt colt. Grupurile mai socializeaza din cand in cand. Ca apoi, sa se barfeasca. " Asta era de la PC, d-aia am zis de Avrig`, spune omul care a trecut ca o avangarda a USL pe langa cele trei organizatii. " La centru e problema, nu la noi la Sibiu. Noi ne-om intelege si cu liberalii, asa cum ne-am inteles si cu pedistii. Am zis ca ei si am facut ca noi`, vine explicatia noii aliante din partea unui social-democrat. Liberalii se uita superiori la echipa cu care s-au prezentat social-democratii la momentul festiv. Conservatorii au venit cu aproape toti primarii. Sunt cei mai sociabili si se integreaza mai usor in cele doua grupuri compacte.

`Vornicul` intalnirii este Cornel Langa. In spatele lui stau dr. Ioan Mot, reprezentantul conservatorilor si Puiu Fesan de la liberali. Langa face prezentarile, iar cuvantul este preluat mai departe de liderii celor trei organizatii. Presedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea are primul cuvant. `Pentru prima data suntem in fata unei realitati nu foarte fericite. Romania a intrat intr-o criza economica si se afla si intr-o criza politica. Scopul acestui protocol este sa castigam alegerile la nivelul judetului Sibiu, sa ajungem la guvernare, sa castigam presedintia si sa stopam caderea economica a Romaniei`, spune liderul social-democratilor, Ioan Cindrea.

In ordinea numarului de voturi, vorbeste Mircea Cazan. "Va trebui ca toti sa stergem partile care nu ne plac intre noi si sa castigam alegerile". La sfarsit, Gheorghe Tuluc. "Suntem pentru revenirea in Romania a unui climat de normalitate. Acest protocol ne da speranta ca in anul 2012 se va produce aceasta schimbare pe are o doreste toata lumea", spune liderul PC Sibiu, iar Ioan Cindrea invita presa la intrebari, anuntand totodata ca la sfarsit va avea loc o intalnire cu usile inchise.

"Cateva declaratii ale lui Corneliu Vadim Tudor care nu-si aveau rostul", explica Cindrea motivul pentru care PRM nu mai intra in grupul celor trei. "Protocolul nu se va indrepta impotriva FDGR. Acest protocol s-a semnat pentru a scapa tara de Boc si de Basescu", explica tot Cindrea pozitia Uniunii vis-à-vis de FDGR. "Nu urmarim scaune, nu urmarim functii. Orgoliile nu-si au loc in randul nostru", spune din nou Cindrea, legat de consiliile locale unde exista alte majoritati decat cea anuntata joi. La fel este si cazul Consiliului Judetean, unde este mentinut in functia de vicepresedinte un democrat-liberal.

Ziaristii sunt invitati sa iasa si liderii asteapta parerea reprezentantilor locali. Cei mai vocali sunt Ilie Stoica si Laszlo Sajtos. Oamenii sunt calmati si li se comunica ca totul s-a stabilit, rolul lor fiind acela de a castiga alegerile. Dupa alegeri… Intalnirea s-a incheiat intr-o ora, insa a continuat in grupuri separate, asa cum a si inceput, la un pahar de vorba. Unii s-au dus la Hermania, altii la Imparatul Romanilor.

CASETA

Ce au semnat

Acord privind constituirea si functionarea Uniunii Social Liberale PSD – ACD (PNL - PC) in judetul Sibiu

Art. 1 Partile semnatare constituie Uniunea Social Liberala la nivelul judetului SibiuArt. 3 (…) partile vor constitui in termen de 30 de zile majoritati in Consiliul Judetean si consiliile locale, acolo unde este cazul.

Art. 4 (…) In vederea stabilirii candidaturilor comune pentru functia de presedinte al CJ si de primar al municipiului resedinta de judet, partidele semnatare vor stabili prin mecanisme statutare proprii, propunerile de candidati care vor fi introduce in cercetarile sociologice pana cel tarziu la 30 aprilie 2011.

Art. 5 Candidatii partidelor semnatare se obliga de la data prezentei sa respecte pactul de neagresiune conform caruia nu sunt permise atacuri la adresa contracandidatului sau a partidului din care face parte fiind permise numai dezbateri asupra proiectelor din administratia locala.Art. 7 Partile semnatare se angajeaza ca, pana la data de 15 octombrie, sa identifice si sa decida asupra unitatilor administrativ-teritoriale din judet unde vor prezenta candidaturi comune.Art. 9 Medierea divergentelor va fi solutionata in urmatoarele conditii:

- incalcarea Protocolului in privinta excluderii PD-L de la orice forma de colaborare la nivelul unitatilor administrative-teritoriale

- constituirea majoritatilor la nivelul consiliilor judetene, consiliul Municipiului Bucuresti, consiliilor locale si de sector.

- desemnarea vicepresedintilor CJ, respective a viceprimarilor unitatilor administrative-teritoriale.

- negocierea proiectelor comune ce vor fi sustinute la nivelul unitatilor administrative-teritoriale

Alte divergente nesolutionate de catre organizatiile judetene ale partidelor din cadrul Uniunii.

de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter