SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVa disparea lohn-ul din Romania?

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Reorientarea, in proportie de 70%, a exporturilor romanesti catre Uniunea Europeana ar parea ca este un pas important in calea integrarii europene a tarii noastre, sugerand ca integrarea prin exporturi o ia oarecum inaintea integrarii formale. Nu este deloc asa. Din pacate, Romania poate intra pe piata UE tocmai pentru ca nu este membra a Uniunii. Peste doua treimi din exporturile romanesti in UE sunt constituite din productie in lohn, in domenii dintre cele mai diverse, de la imbracaminte si incaltaminte si pana la productia de autovehicule. O data cu integrarea europeana, productia pe baza de lohn se va reduce simtitor. Un argument important este acela ca forta de munca calificata va putea migra in alte zone ale UE, mai bine platite, si astfel excesul relativ de forta de munca, usor de fructificat acum, va disparea. La acestea se adauga si faptul ca pe pietele care folosesc acest tip de activitate economica apar noi competitori care folosesc forta de munca mult mai ieftina decat cea romaneasca. In acest sens operatiunile desfasurate in sistem lohn in Romania vor disparea in urmatorii cinci-zece ani si vor fi transferate catre pietele asiatice, a declarat Silvia Ciornei, ministrul pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie, informeaza Mediafax. "Sistemul lohn se orienteaza dupa pietele care asigura forta de munca ieftina si calificata, iar, cu timpul, forta de munca in Romania nu va mai fi la fel de ieftina", a spus Ciornei. Pietele din Asia, in special cea chineza, au atras in ultimul timp operatiuni din ce in ce mai semnificative legate de acest sistem, traiectorie prevazuta sa continue in urmatorii ani. "Acest sistem nu a permis agentilor economici din Romania sa constituie resursele care sa le permita realizarea unor investitii in modernizarea proceselor de productie, iar perspectiva transferului acestui sistem impune realizarea unor investitii pentru producerea unor marci proprii de catre societatile romanesti, promovate pe piata internationala", a subliniat ministrul MIMMC. Ceea ce nu ne spune ministrul Silvia Ciornei este impactul semnificativ pe care aceasta tendinta o va avea asupra unor regiuni ale tarii. Potrivit studiilor de profil, zona cea mai expusa in situatia restrangerii activitatilor in lohn este Moldova, zona care si asa se confrunta cu un grad relativ mai mare de somaj si saracie.
Sursa: Ziua
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 mai 2003


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter