SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVa simtiti discriminat la servicius

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (C.N.C.D.) si Fundatia Giacomo Brodolini au organizat miercuri, 9 februarie, " Sesiunea de informare privind insusirea si aplicarea principiilor egalitatii de sanse si de gen la locul de munca`. Concluzii: jumatate dintre repondentii unui sondaj de opinie, printre care s-au aflat si sibieni au declarat ca nu se simt protejati impotriva discriminarii de pe piata muncii.

Sesiunea s-a adresat managerilor si personalului administratiei publice locale, sindicatelor, patronatelor si reprezentantilor societatii civile. Scopul sesiunii a fost informarea participantilor cu privire la elementele de legislatie si politici antidiscriminare, institutiile aferente domeniilor nediscriminarii, modalitatile concrete de adresare a petitiilor, astfel incat sa fie evitate situatiile de discriminare pe piata muncii, in special a membrilor grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilitati, persoane de alta etnie decat cea majoritara, femei, familii monoparentale).

Pentru identificarea nevoilor de informare la nivelul judetului Sibiu, CRJ si partenerii locali D.G.A.S.P.C si A.J.P.S., au realizat o cercetare in perioada septembrie 2009– februarie 2010, pe baza de interviuri aplicate managerilor, sindicatelor, patronatelor, personalului din administratia publica locala, mass media. Interviurile au fost efectuate in judetele Sibiu, Alba, Arges, Bistrita-Nasaud si Maramures. Astfel, s-a constat ca mai mult de 50% dintre respondenti au indicat drept importanta informarea si formarea personalului cu privire la faptele de discriminare si ca 49% din grupurile vulnerabile nu sunt protejate impotriva discriminarii pe piata muncii.

Rezultatele cercetarii au condus la deschiderea a sase centre locale antidiscriminare (CLA). CLA Sibiu are rolul de a oferi consultanta pentru combaterea discriminarii pe piata muncii, atat victimelor, cat si angajatorilor, sindicatelor sau ONG-urilor. Centrele au fost create cu sprijinul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului si Agentiilor Judetene de Prestatii Sociale si cu colaborarea Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si Inspectoratelor Teritoriale de Munca.

Sesiunea de informare este organizata in cadrul proiectului `Retea multi-regionala de servicii de consiliere antidiscriminare pentru incluziunea sociala a persoanelor discriminate`, sun indrumarea coordonatorului CLA Horatiu Rusu.

de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 11 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter