SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVacanta de Vis recomanda manastirile grecesti

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Pentru primele zile ale lunii mai, agentia de turism Vacanta de Vis propune un tur de de noua zile la cele mai importante si frumoase manastiri ortodoxe din nordul Greciei, din Marea Egee si insula Thassos si pana in insula Corfu din Marea Ionica, in insula Evia, la Patra, Corint si Atena, la un tarif de 297 de euro.

Periplul la manastirile grecesti incepe in 30 aprilie si dureaza pana in 9 mai, iar plecarea se face chiar din Sibiu pe ruta Bucuresti - Ruse, cu traversarea Bulgariei pe timpul noptii.

Turistii care aleg aceasta excursie ajung in Grecia, la orele diminetii, iar prima vizita este in orasul Kavala, un oras cu un farmec unic, construit pe modelul unui amfiteatru care se inalta din port si pana la fortareata bizantina care domina orasul. Este mentionat inca din sec. al VI-lea i.Hr., cand se numea Neapolis ("noul oras "). A devenit oras roman in 168 i.Hr., iar Apostolul Paul a facut un popas aici in prima sa calatorie in Europa.

Cei atrasi de istorie pot vizita Castelul medieval Kavala, care este situat pe un deal deasupra orasului, si Kamares, apeductul construit de Suleiman Magnificul in sec. al XVI-lea.

Din portul Kavala se ia ferry-boat-ul catre insula Thassos.

in nordul Greciei

A fost denumita in vechime insula sirenelor si este unul dintre locurile minunate ale Greciei, cu plaje superbe, sate traditionale si munti vegheati de paduri de pin.

Turistii vor vizita capitala insulei, Limenas, construita peste ruinele orasului antic ridicat initial de colonistii din Paros. Situri arheologice se afla pretutindeni: zidul care inconjura orasul antic, Agora, Sanctuarul lui Dionis, Sanctuarul lui Poseidon, Teatrul antic, Acropole.

Excursia include si vizita la Manastirea Sfantul Arhanghel Mihail, unde este pastrata o parte din Sfantul Cui, folosit pentru crucificarea Mantuitorului Iisus Hristos.

Sub manastire se afla o pestera cu apa sfintita si ineditul ei de poveste. in timpul ocupatiei turcesti, in ciuda opresiunii cuceritorilor, credinciosii au continuat sa viziteze templul Arhanghelului, motiv pentru care turcii au incercat sa distruga manastirea. Cel care a incercat sa intineze apa sfintita care curgea aici, a fost lovit de fulger si a pierit, iar izvorul a disparut din templu, iar de atunci apa sfintita curge printre pietre.

Legenda spune ca cine are o problema de sanatate si bea din apa sfintita se insanatoseste. Excursia cuprinde si vizita la o fabrica traditionala de ulei de masline.

in cea de-a treia zi se plecaa pe ruta Thassos - Filippi - Veria - Igoumenitsa - Corfu.Popas in Macedonia


Apostolul Pavel a ajuns pentru prima data in Filipi in jurul anului 52 d.Hr. Luca povesteste in Faptele Apostolilor ca Pavel a avut o vedenie in care un om din Macedonia i-a spus: "Treci in Macedonia si ajuta-ne!". Ca raspuns, apostolul a luat corabia catre Neapolis, Kavala de astazi, si s-a indreptat spre cetatea Filipi. Lucrarea lui Pavel in cetatea filipenilor a inceput cu botezul primei femei, Lidia, vanzatoarea de purpura pe care a intalnit-o impreuna cu un grup de femei pe malul unui mic rau. Pavel a fost intemnitat in cetate, impreuna cu insotitorii lui, dar un cutremur a daramat celula si temnicerul a vazut in aceasta intamplare semnul puterii lui Iisus si s-a botezat. Primii trei greci botezati de Pavel au fost primii crestini care au intemeiat biserica din Filipi. Popasul in Filipi include vizita la ruinele cetatii Phillipi, Baptizier, Biserica Agya Lidia.Spre Corfu


Ajunsi apoi in portul Igoumenitsa, turistii vor trece cu ferry boat-ul in insula Corfu, unde se vor si caza.

Istoria insulei Corfu dateaza din vremea lui Homer, insula este un punct de intalnire intre Est si Vest, si a fost, pe rand ocupata de venetieni, francezi si englezi.

Programul celei de-a patra zile cuprinde o vizita la Biserica cu moastele Sfantului Spiridon, cel care in anul 325 a participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, unde a explicat unitatea si diversitatea Sfintei Treimi, tinind in mana o caramida si spunind ca este formata din foc, pamant si apa. in timp ce vorbea, s-a aprins focul in partea de sus a caramizii si a inceput sa curga apa din partea de jos.

Urmeaza vizita la Biserica Nicolae, unde se afla moastele Sf Teodora.

in cea de-a cincia zi se pleaca din Corfu catre Patra, capitala culturala europeana in anul 2006. Aici se va face o scurta oprire la Biserica Sfantul Andrei cu moastele sfantului.

Atena - Acropole - pe acoperisul lumii antice

Urmeaza drumul spre Atena, cu o scurta oprire la Canalul Corint, moment de rememorare a epistolelor apostolului Pavel catre Corinteni.

Dupa o noapte de cazare in Atena vine la rand croaziera la insula Egina cu vizita la Biserica Sfantul Nectarie si moastele acestuia.

Un alt punct important din traseu este turul capitalei Atena, urmat de schimbarea de garda la Palatul Parlamentului si vizita la Acropole.

Dupa o nopate de cazare in Atena, se pleaca pe ruta Evia-Katoxenia-Kalambaka.

in Evia se viziteaza Manastirea Sf. Ioan Rusu, sfant care a fost luat prizonier de turci, in Cezareea Palestinei, in Asia Mica, unde a ales sa nu se lepede de credinta sa si a inceput sa faca minuni, ajungand sa fie cinstit chiar si de unii mahomedani.

O alta destinatie este Manastirea KatoXenia, o manastire de maici care pastreaza o parte din Braul Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine.Meteora - minunile suspendate


Drumul se continua spre Kalambaka, in preajma careia se afla Meteora, cel de-al doilea centru al ortodoxiei din Grecia, dupa Muntele Athos.

Este un peisaj unic in lume, cu stanci abrupte si extrem de inalte, formate in urma cu saizeci de milioane de ani.

Alungat de pe Muntele Athos de invazia piratilor, in anul 1334, Sfantul Atanasie strange cu sine 14 calugari si pleaca la Kalambaka. Pe una dintre stancile cele mai inalte, de 613 metri fata de nivelul marii, incepe, cu o munca incredibila, ridicarea primei manastiri, care astazi poarta denumirea de "Marea Meteora" cu hramul "Schimbarea la Fata".

La un moment dat aici se aflau 24 manastiri, insa azi mai exista doar sase, Marea Meteora, Manastirea Varlaam, Manastirea Sf. Ştefan, Rousanou, Sfanta Treimi si Manastirea Sf. Nicolae Anapafsas.

Ultima oprire in Grecia se face la Salonic, al doilea oras ca marime din Grecia, dupa capitala Atena.

Turul orasului include Arcul lui Galerius, Rotonda cu oprire la Biserica Sfantului Dumitru, cu moastele sfantului, patronul spiritual al orasului, o plimbare prin Piata Aristotel, cu statuia lui Aristotel si apoi pe faleza, catre Turnul Alb, simbolul orasului, langa care se afla statuia lui Alexandru cel Mare.

Excursia cuprinde si o oprire la Manastirea cu moastele Sfantului Ioan de la Rila, din Bulgaria.

Transportul se face cu autocar de trei stele, cu aer conditionat, cazarile sunt in hoteluri de trei stele cu mic dejun (Atena, Kalambaka, Sidirokastro) sau in vile (Corfu, Thassos), iar tariful nu include biletele de intrare la obiectivele turistice, taxele pentru ferry-boat, asigurarea medicala si cea storno.

Agetia de turism VACANTA DE VIS str. Rennes 18/9, telefon: 0269 - 220.221 (tel / fax), 0369 - 801.091, www.vacanta-de-vis.ro.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 22 februarie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iunie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter