SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Vacanta de vis recomanda Santorini

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

De fapt, Santorini, considerata de multi ca avand o stransa legatura cu Atlantida, este un complex de cinci insule, Santorini - Thira este insula principala, in jurul ei se afla Thirasia si Aspronisi si cele doua insule vulcanice, Palea Kameni si Nea Kameni. Toate cinci au format una singura numita Stroggili ("cerc " in limba greaca) pana in aproximativ 1645 i.

Hr., cand vulcanul din mijlocul insulei a erupt si a fost creata Caldera. Cele doua insule vulcanice au aparut mult mai tarziu din cauza diferitelor eruptii vulcanice, care au inceput in 157 i.

Hr. si au continuat pana in secolul XX (1950). Rezultatul numeroaselor eruptii vulcanice din zona Santorini este un peisaj magnific, cu stanci de un colorit ireal, incepand de la negru la rosu, cu nisipuri colorate si faleze naturale inalte de sute de metri.

Capitala Insulei, Fira, este ridicata pe un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 300 m, casele sunt varuite intr-un alb impecabil, care alaturi de albastrul puternic al acoperisurilor si de albastrul marii, de stradutele mici si inguste creeaza o imagine inconfundabila.

Jules Verne a vorbit despre Santorini in cartea "20000 de leghe sub mari " si apoi in "Insula misterioasa ", unde capitanul Nemo si echipajul sau sunt martorii eruptiei vulcanului. El a fost unul dintre vizitatorii si oamenii de stiinta care au venit pe Thira in timpul eruptiilor din 1866-1870.

Suprafata insulei este de 96 km patrati si se afla la 130 mile nautice de Piraeus, linia de coasta a partii vestice este foarte abrupta, in vreme ce plajele din partea de este sunt intinse si nisipoase. Printre cele mai bune plaje, unele cu nisip negru, altele cu pietricele, sunt Kamari sau Armeni, Amoudi Baxedes Perissa, Monolithos si Kokini Paralia.

Santorini este cea mai sudica insula din grupul Cicladelor si se afla aproape de Ios, Folegandros, Sikinos, Anafi si Amorgos, iar cea mai mare insula a Greciei, Creta, se afla in sudul sau.

Ce vizitam

Cei care vor sa urce din port pana in Fira trebuie sa o faca pe scari sau in spatele unui magarus, dar exista si un funicular pentru cei ce vor sa evite sutele de trepte, urcarea cu magarusul sau funicularul care costa 3 euro de persoana.

Fira este un orasel aflat pe faleza, la inaltime, cu strazi inguste si serpuite si un cartier unde a trait odata nobilimea catolica. Exista si un muzeu cu descoperiri preistorice, multe piese de ceramica, o mare colectie de vase ce dateaza din secolele 7 si 6 i.

Hr., cateva piese stravechi si clasice si cateva sculpturi elenistice si romane. Privelistea din Fira catre Kamenes, cele doua insulite cu piatra neagra create de vulcan, este incredibil de frumoasa.

Oia este locul renumit al insulei pentru apusurile de soare care au ajuns aproape un ritual, caci imediat dupa orele amiezii oamenii incep sa se indrepte spre terasele care dau spre mare pentru a admira privelistea.

Oferta Agentiei

Agentia de turism Vacanta de vis va recomanda o excursie de 7 nopti, cu avionul, in Santorini, cu plecare din Bucuresti, in fiecare luni, incepand cu 7 iunie, pana in 13 septembrie 2010.

Un sejur la Hotelul Clio, de doua stele, cu mic dejun, situat intr-o zona linistita, la mica distanta de plaja cu nisip negru si de nenumarate restaurante, taverne, baruri si magazine costa intre 343 si 447 euro, de persoana, loc in camera dubla, in functie de perioada aleasa.

La Hotelul Roussos Beach, de trei stele, tot un sejur de 7 nopti, cu mic dejun, loc in camera dubla, costa intre 396 si 569 euro. Hotelul se afla in statiunea Kamari, chiar pe plaja, fiind locul ideal pentru cei care vor sa se bucure din plin de nisipul negru al plajei Kamari.

Cei care vor sa aiba un concediu cu adevarat de neuitat pot alege Hotelul Santorini Reflexions Volcano, de trei stele plus, situat chiar in Fira, unul dintre cele mai fotografiate locuri din insula. Hotelul este construit in stil arhitectural unic, specific acestei insule, se intinde pe 3 nivele si ofera o panorama a vulcanului si a insulelor mai mici din vecinatate. Un sejur aici porneste de la 805 euro si ajunge la 1.117 euro de persoana.

Preturile includ biletul de avion pentru cursa charter Bucuresti - Santorini - Bucuresti, transferuri, 7 nopti de cazare, tipul de masa specificat si asistenta turistica.

Nu sunt incluse taxele de aeroport, de 95 euro de persoana, asigurarea medicala, excursiile optionale, serviciile de masa si bauturile care nu sunt prevazute in program.

Agentia de turism VACANÅ¢A DE VIS str. Rennes 18/9, telefon: 0269 - 220.221 (tel / fax), 0369 - 801.091, www.vacanta-de-vis.ro.


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 08 aprilie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter