SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVagoanele Mocanitei salvate de la distrugere

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul Mocanitei a mai facut ieri un pas. Patru vagoane care in trecut erau trase pe sine de mocanita au parasit ieri depoul Sibiu si au ajuns la Agnita.

Patru dintre vagoanele care acum cateva zeci de ani erau trase de mocanita au parasit ieri depoul Sibiu cu destinatia Agnita. in Agnita vor putea fi mai bine pazite, ingrijite si restaurate pentru proiectul de reinviere a mocanitei.

Actiunea de mutare a vagoanelor a inceput in jurul diminetii, cand administratorul Consortiului pentru dezvoltare interregionala Sibiu - Agnita, Lucian Dumitra, impreuna cu o echipa de muncitori a inceput urcarea vagoanelor in niste trailere de mari dimensiuni. Odata urcate cu ajutorul unei macarale, in jurul pranzului vagoanele au plecat spre Agnita. " Aici platim si chirie pentru depozitarea lor si din cand in cand avem surpriza ca mai sunt si furate bucati din ele. La Agnita avem un loc special unde le putem ingriji, sunt pazite tot timpul si cred eu ca este singura solutie pentru salvarea lor ", adeclarat administratorul Consortiului pentru dezvoltare interregionala Sibiu - Agnita, Lucian Dumitra.

Este pentru a doua oara cand vagoanele mocanitei sunt salvate de la distrugere, dupa ce in urma cu cateva luni conducerea Asociatiei Consortiul pentru dezvoltare interregionala Sibiu – Agnita au depistat vagoanele in posesia Remat Cluj-Napoca. Acestea au fost salvate de la taiere cu cateva zile inainte ca acestea sa fie disparute definitiv.

Cele patru vagoane reprezinta doar un punct din proiectul de readucere pe sine a mocanitei Sibiu-Agnita. " Se pot organiza cladirile ce tin de linie ca specific etnic. Se poate organiza o statie cu specific sasesc, alta cu specific romanesc sau tiganesc. Se poate face de asemenea un traseu pentru biciclete. Se poate merge pe un centru de echitatie. Specialistii care vor lucra la proiect vor trebui sa gaseasca trasee turistice, de exemplu un circuit la bisericile pictate de fratii Grecu. Sau un traseu la bisericile sasesti. Sunt multe variante ", prezenta in urma cu ceva timp primarul Agnitei, Radu Curcean.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 noiembrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter