SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVanzarea ilegala de petarde si artificii in vizorul ITM Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Chiar daca nu am intrat inca in luna decembrie, Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu au inceput controlale in vederea depistarii articolelor pirotehnice de divertisment comercializate ilegal, in luna cadourilor. Controalel prevad si verificarea unitatilor care solicita eliberarea autorizatiilor si avizelor anuale, se urmareste, in mod explicit, existenta evaluarii riscurilor si a instructiunilor proprii specifice pentru desfasurarea activitatilor care implica articolele pirotehnice, in conditii de securitate.

`In fiecare an, la inceputul lunii decembrie, intrucat comercializarea articolelor pirotehnice de distractie, precum si folosirea lor organizarea de jocuri de artificii prezinta o mare intensificare, inspectorii de munca impreuna cu reprezentantii inspectoratelor de politie, acorda o atentie sporita acestor activitati prin intensificarea actiunilor de control si de verificare a modului in care se efectueaza depozitarea-pastrarea, transportul, comercializarea si folosirea-utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment, in vederea respectarii prevederilor legale in vigoare si a prevenirii evenimentelor cu urmari nedorite`, spun reprezentantii ITM.

Este interzisa utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4 (functie de gramajul materiei pirotehnice), a articolelor pirotehnice de scena si cele din categoria P2 – articole cu nivel de risc scazut, mediu si mare (pocnitorile, obiectele zburatoare si artificiile).

Articolele pirotehnice care prezinta un risc si un nivel de zgomot foarte scazut si neglijabil, pot fi comercializate doar in spatiile special amenajate pentru acest scop, spatii care au primit avizul tehnic legal favorabil si sunt autorizate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

`Articolele pirotehnice sunt clasificate si trebuie sa fie etichetate de catre producatori si/sau importatori, in functie de tipul acestora, de modul de utilizare sau de scopul si nivelul lor de risc, inclusiv nivelul de zgomot. Distribuitorul acestor articole trebuie sa actioneze in conformitate cu legislatia aplicabila Uniunii Europene, respectiv sa verifice daca produsele poarta marcajele de conformitate impuse de normele europene si sunt insotite de instructiunile de utilizare traduse in limba romana`, mai spun inspectorii de munca.

Obiectele pirotehnice de divertisment destinate folosirii in exterior, pot fi utilizate numai de catre pirotehnicieni (persoane autorizate de inspectoratele teritoriale de munca), in spatiile pentru care s-a primit aviz de la Inspectoratul Judetean de Politie.

Comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice este permisa pe tot parcursul anului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare prezentate.
de Dorina Nitu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter