SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Vara, Vara, Primavara", un festival de nota 11

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Peste 8 ore de spectacol ce merita calificativul "excelent" - aceasta ar fi foarte pe scurt cea de-a XVI-a editie a Festivalului-Concurs National al Tinerilor Interpreti de Muzica Populara "Vara, Vara, Primavara". Evenimentul s-a desfasurat saptamana trecuta si a fost prezentat de interpreta de muzica populara Viorica Macovei, odinioara laureata la "Vara, Vara, Primavara".

Moldova si Banatul au luat "crema" premiilor

18 concurenti din toate colturile tarii au intrat in competitia "Vara, Vara, Primavara" pentru a castiga trofeul festivalului: au urcat pe scena joi seara si au incercat sa convinga juriul si publicul, prin doine, melodii cu acompaniament si costume populare, ca sunt buni pastratori ai folclorului romanesc. 

Vineri seara, emotiile concurentilor au atins apogeul pentru ca atunci au fost cunoscuti laureatii festivalului. Trofeul a fost adjudecat de suceveanca Emanuela Mandrila, iar Premiul Publicului, votat chiar de spectatori, a fost decernat banatencei Georgiana Necsa. Premiul I i-a revenit lui Paul Ananie, Premiul II - Georgianei Paduraru, Premiul III- Lucretiei Goagea, iar doua mentiuni au fost acordate concurentelor Ionela Toma si Ancuta Costea. CJCPCT " Cindrelul-Junii " Sibiu a oferit doua premii sibiencelor Iulia Banciu si Angela Costin; Orchestra Ansamblului folcloric profesionist "Cindrelul-Junii" a premiat-o pe Alina Huza, iar Premiul Cercului Militar Sibiu a fost adjudecat de Oana Matei.

Nu toti concurentii din festival au plecat acasa cu premii, insa, pentru organizatorii festivalului, toti sunt castigatori: "acesti tineri poarta cu mandrie costumul popular si au venit, la Sibiu, cu cele mai frumoase cantece din zonele pe care le reprezinta. Sunt pastratori ai traditiei si fiecare dintre ei merita apreciat. Pentru noi, toti sunt castigatori", a spus Silvia Macrea, director al festivalului, si a oferit fiecarui concurent o diploma in semn de recunoastere a eforturilor depuse pentru prezervarea folclorului romanesc.

Bis, bis, bis

Dincolo de competitia tinerilor interpreti de muzica populara, Festivalul "Para, Vara, Primavara" functioneaza ca o adevarata scoala de folclor pentru ca aici tinerii au prilejul sa intalneasca interpreti consacrati ai muzicii populare. Asa se face ca in acest an, au urcat pe scena festivalului Ionut Fulea, Mariana Deac, Dinu Iancu Salajanu, Traian Jurchela, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alina Pica, Nelu Albu, Viorica Telcean, Alina Bica, Daniel Rosalim, Robert Tarnaveanu, Adrian Neamtu si Marcel Parau.

Daca pe unii dintre ei ii vedem deseori la Sibiu, cu altii ne intalnim mai rar, asa ca nu e de mirare ca publicul i-a chemat de multe ori la bis pe Dinu Iancu Salajanu, Traian Jurchela sau Ionut Fulea. De fapt, pentru ultimul dintre ei, prezenta in festival a fost un moment special: si-a lansat CD-ul "Mandra mea de la Ciugud" si si-a amintit de anul 1995 cand a castigat "Vara, Vara, Primavara".

Şi cum muzica populara fara joc nu se poate, in festival au evoluat ansamblurile "Ceata Junilor" si "Cindrelul-Junii Sibiului", ai caror dansatori au jucat "sa rupa " scena. Iar maiestria lor a fost recompensata de public cu ropote de aplauze ce au punctat piruetele in lant si bataile in cizma, dar si de autoritati, pentru ca prefectul Horatiu Racuciu a oferit Ansamblului folcloric profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" un Premiu de excelenta.

Festivalul este organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul-Junii" Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu si al Cercului Militar Sibiu.

Foto si video din timpul festivalului puteti urmari aici si aici.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter