SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVarstnicii, mai sensibili la furturi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Saptamana 30 septembrie - 4 octombrie 2013 a fost declarata, la nivel national, "Saptamana de Prevenire a Criminalitatii ". in acest timp, politistii sibieni au desfasurat actiuni pe linia prevenirii furturilor din genti si buzunare, a actelor de violenta in mediul rural, a delincventei juvenile si victimizarii minorilor si a accidentelor rutiere ale caror victime pot fi pietonii, biciclistii si mopedistii.

Devenita o traditie a Politiei Romane, manifestarea nationala "Saptamana de Prevenire a Criminalitatii ", initiata ca urmare a unui schimb de experienta intre politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu si cei ai Politiei Federale Germane, Landul Baden-Wurttemberg, a acoperit, in anul 2013, o gama larga de activitati specifice unor domenii de prevenire.

Femeile de varsta a treia, active la prevenire

Prima zi a saptamanii, 30 septembrie, a fost marcata de un element de noutate pentru cetateni, o simulare a unui furt de portmoneu din geanta unei femei care calatorea pe un mijloc de transport in comun, pe o ruta intens circulata si unde riscul savarsirii unei asemenea fapte este destul de ridicat. Scopul acestei actiuni a fost acela de a testa reactia persoanelor din jur, aspect care indica, implicit, si gradul de implicare in sprijinirea "victimei " al calatorilor atunci cand se produce o asemenea fapta. in urma acestei actiuni, concluzia trasa de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii a fost aceea ca reactia cetatenilor a fost una destul de modesta, cele mai active dovedindu-se a fi persoanele de sex feminin de varsta a treia, acestea fiind de altfel, si foarte vulnerabile in fata infractorilor.

Oamenii au fost receptivi

Actiunea desfasurata in data de 01.10.2013 a vizat prevenirea infractiunilor cu violenta in comuna Rosia, o localitate plina de traditii si obiceiuri de pe Valea Hartibaciului, care cuprinde 6 sate arondate si o populatie de peste 7.000 de locuitori. Cetateni de toate varstele au raspuns afirmativ invitatiei politistilor sibieni si au participat la activitatea desfasurata de politistii structurilor de ordine publica si prevenire a criminalitatii, in colaborare cu Primaria Comunei Rosia. in cadrul intalnirii, cetatenii si-au expus problemele in ceea ce priveste siguranta lor si a bunurilor pe care le detin. intalnirea s-a desfasurat in incinta Caminului Cultural din localitate iar atmosfera a fost una relaxanta, primitoare, astfel ca probleme expuse au fost dezbatute cu mai multa usurinta, iar recomandarile facute de politisti si-au regasit ecoul in doleantele localnicilor.

in a treia zi a manifestarii, politistii sibieni au avut ca tinta prevenirea delincventei juvenile, activitate ce constituie si o prioritate nationala pentru anul 2013. Pe terenul de fotbal al Colegiului National Pedagogic "A. Şaguna " Sibiu a fost organizat un meci de fotbal la care au participat echipe din trei scoli cu nivel de gimnaziu ai caror castigatori au fost premiati de politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii. Scopul acestei actiuni a fost acela de a descoperi in participanti copii ai viitoarelor generatii, atractia spre sport in detrimentul faptelor antisociale si de a le arata acestora ca pot convietui chiar si atunci cand exista competitivitate, in conditii de normalitate si de respect reciproc. in epoca informatizarii in care ne aflam, riscurile victimizarii tinerilor s-au amplificat aparand nu doar din mediul stradal, ci din cel informational, respectiv prin simpla utilizare a internetului.

Ziua de joi a fost dedicata prevenirii victimizarii minorilor, zi in care politistii sibieni s-au intalnit in ambianta calda si frumoasa oferita de Casa de Cultura a Municipiului Sibiu cu elevii din ciclul liceal din trei unitati de invatamant preuniversitar din municipiul Sibiu, carora le-au fost prezentate recomandari ce au vizat prevenirea victimizarii lor prin intermediul internetului. Copiii prezenti au fost foarte receptivi la tema prezentata, implicandu-se activ si chiar solicitand mai multe informatii inclusiv din practicile politienesti.

Ziua prevenirii accidentelor rutiere a fost marcata de distribuirea unor pliante de catre patrula scolara a Şcolii Gimnaziale nr. 21, conducatorilor auto opriti in trafic de politistii Biroului Rutier. Recomandarile continute de pliante au fost insotite si de cele ale politistilor de la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, care au actionat in tandem cu elevii.

Ultima activitate ce a incheiat sirul evenimentelor din manifestarea nationala "Saptamana de Prevenire a Criminalitatii " a fost intalnirea politistilor cu elevii din unitati de invatamant de ciclu gimnazial intr-un mediu educational, cel aflat in incinta Muzeului de Istorie Naturala. Elevii prezenti la activitate au ascultat cu incantare recomandarile politistilor rutieri referitoare la prevenirea accidentelor a caror victime pot fi chiar ei, au urmarit filmulete si au desenat, fiind totodata extrem de dornici sa viziteze exponatele acestei prestigioase institutii.

in campanie au fost angrenate autoritati locale, unitati de invatamant, organizatii nonguvernamentale, institutii guvernamentale si mass-media.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 octombrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter