SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVarujan Vosganian: "Sibiul sa functioneze si pe autoaprindere"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Şefii cei buni din Romgaz sunt vanati cu salarii bunicele de companiile private. Statul nu are masura legala prin care sa le dea mai multi bani. Cam la fel, statul nu prea mai vrea sa dea bani pentru Sibiu, aeroportul fiind una dintre dovezi. Cum arata viitorul pentru Sibiu, in cateva cuvinte de la Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor.

Reporter: Guvernul a promis pentru aeroportul din Sibiu 22 de milioane de euro. Pana acum au fost date 11. Vin si restul?

Varujan Vosganian: Noi acum avem discutii cu privire la proiectul investitional pana la sfarsitul mandatului. in cazul drumurilor sunt prioritare coridoarele europene si autostrada Iasi – Targu Mures, deci legarea Moldovei de Ardeal. in privinta aeroporturilor suntem in discutii si avem in vedere Aeroportul de la Iasi, un loc tot mai dinamic economic si cu o pista ingusta, inaccesibila avioanelor mari. Discutiile continua cu aeroporturile din interiorul tarii, cum ar fi Bacau sau Sibiu, la care in mod gresit s-a pus problema apropierii de Bucuresti. Acestea vor fi importante nu datorita curselor Sibiu-Bucuresti, ci Sibiu-Viena sau Sibiu-Roma. Din acest punct de vedere eu zic asa – Romania a fost tara lucrurilor neterminate, trebuie sa devina si tara lucrurilor care se termina.

Rep.: Deci dati banii sau nu?

V.V.: De aceea eu cred ca, daca la Sibiu suntem la jumatate, chiar daca este mai usor sa te rostogolesti inapoi, parerea mea este ca ar fi un gest de respect pentru aceasta zona sa continuam si sa terminam.

Rep.: Sibiul a primit ceva fonduri de la Guvern in ultimii ani. Va mai continua acest lucru?

V.V.: Sibiul a primit multi bani, arata foarte bine astazi si cred ca se va hrani multi ani din ecourile acestui an, care este anul culturii europene. Cred ca am imprimat in Sibiu un anumit trend care trebuie sa functioneze acum si pe autoaprindere.


in loc de sefi, vin firmele

Rep.: Ce facem? Marim salariile la Romgaz?

V.V.: La Romgaz exista salarii destul de bune, mai ales ca in acest an am si facut o marire destul de buna pentru o companie, am majorat cu 15 la suta salariile de la 1 martie. Chestiunea ridicata de domnul director general a fost legata de management. in ceea ce priveste mangementul, in toate companiile de stat exista reglementari legale, care reglementeaza salariul. De pilda, un director general al unei companii de stat nu are voie sa aiba un salariu mai mare decat cel al unui secretar de stat. Ceea ce inseamna ca si directorii generali adjuncti si directorii au salariile limitate.

Rep.: Iar lucrul acesta poate fi schimbat?

V.V.: Eu daca incerc maine sa schimb situatia asta, poimaine in Parlament o sa vina cativa colegi parlamentari care o sa spuna ca, iata, in companiile de stat se dau salarii foarte mari. Eu zic ca ceea ce trebuie schimbat este la nivelul performanetelor manageriale. Persoanele respective se bucura de suficient prestigiu si au si posibilitatea prin contributia lor sa obtina si niste sporuri. Deci nu cred ca la nivelul salariilor putem contribui cu mult in sectorul de stat. Dar, pentru viitor, va trebui sa gasim o formula si am discutat indelung cu premierul pe aceasta tema sa facem contracte manageriale cu management privat la sectorul de stat, prin care sa nu se mai puna problema salariilor, ci sa fie vorba de un contract in care sa se puna niste criterii de performanta. Exista si companii, cum e Complexul energetic Portile de Fier, care probabil nu se va privatiza. Şi atunci, se pune management privat si lucrurile asa se vor rezolva.

Rep.: Mediasul ramane capitala gazului romanesc?

V.V.: Cata vreme eu sunt ministru Finantelor, Mediasul asa va ramane.


Rep.: Sunteti multumit de cine conduce PNL Sibiu in momentul de fata?

V.V.: PNL Sibiu este condus de o persoana care a fost aleasa de majoritatea participantilor, iar eventualele contestatii vor fi judecate procedural. La noi nu se pune problema sa fim multumiti sau nemultumiti, decat functie de prestatia pe care unii sau altii dintre noi o au. De aceea asteptam cu nerabdare prestatia filialei de la Sibiu la alegerile europarlamentare. Acest Guvern facand atatea eforturi pentru capitala culturala a Europei, noi speram sa avem rezultate bune aici.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 iulie 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter