SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVasile Blaga, ministrul de Interne:"Prioritatea zero este integrarea in spatiul Schengen"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ministrul de Interne, Vasile Blaga, s-a intalnit, sambata, la Paltinis, cu prefectii din tara. El a declarat in conferinta de presa de dupa reuniune, ca prioritatea zero a ministerului Administratiei si Internelor este integrarea Romaniei in spatiul Schengen in 27 martie 2011. "Pentru a se realiza acest obiectiv este nevoie ca nivelul de securitate al cetateanului sa creasca, la fel si increderea oamenilor in institutiile statului. Odata cu intrarea in spatiul Schegen este vorba despre 500 milioane de oameni si nu doar de 22 milioane de romani. Pentru a indeplini cerintele, trebuie sa avem un parcurs bun, iar acest lucru se intampla", a spus Vasile Blaga.

Integrarea in spatiul Schengen presupune intarirea securitatii la granitele tarii. Astfel, in ceea ce priveste, spatiul aerian, doar aeroporturile Otopeni si Timisoara indeplinesc cerintele. Foarte aproape de a indeplini cerintele si de a obtine certficarea pentru spatiul Schengen sunt si aeroporturile din Cluj si Sibiu. "Vreau sa felicit autoritatile locale din Cluj si Sibiu pentru eforturile depuse, astfel incat certificarea sa fie obtinuta cel tarziu pana la 31 decembrie 2010. Mai ramane apoi un ragaz de timp de 2 - 3 luni pentru a imbunatati lucrurile", a explicat ministrul de Interne. La conferinta de presa, Vasile Blaga a fost insotit de senatorul PD-L de Sibiu, Ion Ariton, prefectul Constantin Trihenea si secretarul de stat Mihai Capra. 

Un nou sef al Politei Sibiu in curand

"Foarte repede va fi numit un nou sef al Politiei Sibiu. Lucian Muntean este un politist foarte bun si un tanar de valoare care va face ordine in tara", a fost declaratia lui Vasile Blaga privind numirea viitorului sef al politiei sibiene. Fostul sef al Politiei Sibiu, comisarul-sef Lucian Muntean, a fost promovat de curand adjunct al inspectorului general al Politiei Romane pe linie de ordine publica. inainte de a veni la Sibiu, Lucian Muntean a fost seful Politiei municipiului Medias.

in alta ordine de idei, Vasile Blaga a fost transant in ceea ce priveste nominalizarea prefectului judetului Sibiu, Constantin Trihenea, in functia de secretar de stat in Ministerul Economiei. "intrebati-l pe primul-ministru. Eu nu sunt prim-ministru", a raspuns ministrul de Interne presei sibiene.

Vasile Blaga a abordat si problema descentralizarii. "Voi inainta miercuri Guvernului un memorandum privind descentralizarea. Totodata, este finalizat de cateva saptamani, urmand sa fie prezentat FMI si un proiect de lege privind reducerea cheltuielilor publice. De asemenea, la intalnirea cu prefectii am mai discutat despre aplicarea legii 18 si retrocedarea proprietatilor. Un alt subiect abordat este relatia cu Justitia, deoarece practicile judecatoresti difera de la un judet la altul", a declarat Vasile Blaga. Acesta a spus ca a primit reclamatii din partea prefectiilor, care se plang de relatia cu autoritatile alese. Prefectii solicita, de asemenea, trecerea in subordinea Reprezentantului Guvernului in teritoriu a secretarului unitatii administrative. Vasile Blaga spune ca nu este de acord cu aceasta cerinta. in ceea ce priveste vocile care sustin desfiintarea prefecturilor, dupa descentralizare, ministrul de Interne a fost destul de clar. "Depolitizarea prefectiilor nu a fost o cerinta a Uniunii Europene, iar trecerea unor institutii la consiliile judetene este buna. Nu vad desfiintata functia de prefect, pentru ca unii nu vor sa-i intrebam ce fac cu banii publici. Prefectura trebuie sa monitorizeze respectarea legislatiei", crede Vasile Blaga.

Prefectii au reinviat asociatia

Prefectii din tara prezenti, vineri si sambata la Sibiu, au revitalizat asociatia prefectilor, "adormita din 2007", potrivit secretarului de stat Mihai Capra. Sambata, s-au analizat propunerile facute pentru noul statut al asociatiei, urmand ca alegerile pentru noua conducere a asociatiei sa aiba loc intr-o alta intalnire. in acest moment, Corpul inaltilor functionari publici numara in jur de 190 de persoane.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter