SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVasile Lincu (Pro Lex): "Politistii, in imposibilitatea de a actiona din cauza lipsei carburantului "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" , Vasile Lincu, a declarat, joi, la Sibiu, ca politistii din tara se afla de multe ori in imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Vasile Lincu a declarat ca lipsa carburantului nu este singura problema cu care se confrunta politistii, ei fiind de multe ori in situatia de a gasi solutii imediate pentru a suplini lipsa de dotare, aceste nereguli fiind semnalate ministrului de resort. "Avem probleme la nivelul intregii tari in ceea ce priveste logistica necesara pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, in ceea ce priveste combustibilul, piesele de schimb. Exista practica de a se baza institutia pe resursele financiare ale politistilor. Sa spuna ca se descurca, trebuie sa se descurce. Ei bine, de ceva vreme nu se mai pot descurca desi au interesul de a-si indeplini sarcina de serviciu si constientizeaza ca au nevoie de o masina care sa fie in stare de functionare. E interesul lor in primul rand, dar din cauza reducerilor salariale, acest lucru nu mai e posibil. Din numarul mare de masini care sunt in dotare, foarte putine sunt in stare de functionare. Multe nu indeplinesc conditiile tehnice si as mai da un exemplu: imposibilitatea de a actiona la momentul potrivit din cauza lipsei carburantului. Avem situatii concrete in tara: daca eu trebuie sa alerg dupa suspect cu masina, risc sa raman fara carburant" , a declarat, Vasile Lincu, presedintele Sindicatului Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" .

Vasile Lincu a mai spus ca au fost cazuri in tara cand politistii aflati in urmarire au solicitat colegilor din teren ajutor pentru prinderea suspectului intr-o alta zona, dupa ce au ramas fara carburant. "Am aflat de situatii in care dau prin statie (n. red. - unui alt echipaj), ca sa nu se faca de ras, sa opreasca in alta parte. Sau apeleaza la un alt echipaj sa aduca etilotestul, ca nu au minimul necesar. Aceste aspecte au fost remarcate si de actualul ministru de Interne" .

Reprezentantii Pro Lex spun ca au trei pretentii de la noul ministru de Interne: sa asigure resursa financiara necesara desfasurarii activitatii politienesti si de salarizare a angajatilor, sa asigure cadrul legislativ desfasurarii acestei activitati si sa stabileasca liniile directoare de urmat ale institutiei.

O echipa de fotbal

Potrivit vicepresedintelui Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" , Pavel Abraham, este nevoie de o evaluare serioasa la nivelul ministerului, pentru a stabili distribuirea cadrelor in raport cu sarcinile ce le revin. "Trebuie facuta o evaluare serioasa la nivelul ministerului. Apreciem sa efectivele nu sunt bine distribuite in raport cu sarcinile care le revin. Suntem ca o echipa de fotbal care joaca ori toata echipa in aparare, ori toata echipa in atac. Trebuie o reevaluare la nivel national, o reasezare in raport de atribuitiile care le revin, dar si de anumite suplimentari daca va fi necesar" , a spus Pavel Abraham, vicepresedinte "Pro Lex" , la conferinta de presa de la Sibiu.

Liderii de sindicat "Pro Lex" din tara s-au intalnit la Sibiu, unde a avut loc conferinta nationala a liderilor de sindicat, avand ca tema protectia politistului si siguranta cetateanului, acestea fiind, potrivit liderilor de sindicat, cele doua fete ale aceleiasi monede si care trebuie tratate unitar intrucat si politistul este membru al societatii, "este cetatean ca toti ceilalti, iar familia lui este integrata in societate si are nevoie de aceeasi siguranta de care au nevoie si ceilalti cetateni" . (L. B.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter