SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVeniti de cumparati locuinte!

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Patru investitori vor mari cu peste 350 numarul locuintelor noi disponibile spre vanzare, in orasul Sibiu. Cel mai important proiect care asteapta aprobare prin hotararea Consiliului Local, apartine firmei Alma Grup, care dezvolta pe strada Ogorului un ansamblu rezidential cu 310 locuinte.

Patru investitori vor mari cu peste 350 numarul locuintelor noi disponibile spre vanzare, in orasul Sibiu. Cel mai important proiect care asteapta aprobare prin hotararea Consiliului Local, apartine firmei Alma Grup, care dezvolta pe strada Ogorului un ansamblu rezidential cu 310 locuinte. Acest proiect, alaturi de alte trei similare, asteapta votul consilierilor locali, la urmatoarea sedinta. Proiectele au primit avizul favorabil din partea comisiilor. Ceilalti investitori care s-au decis sa construiasca locuinte sunt firmele Awa Oil, Grail Trans Impex SRL si omul de afaceri Ovidiu Roman. Ansamblul dezvoltat de Alma Grup SRL nu poarta inca un nume, dar va fi unul din cele mai atractive din zona unde mai construieste locuinte si firma Con-a. Alte proiecte imobiliare ce aduna peste 3.000 de apartamente asteapta la rand. Favorite sunt zonele de langa Şelimbar si Saliste.
Astfel, prin Alma Grup si Con-a, firma care ridica ansamblul de case insiruite Dalia, zona strazii Ogorului devine o puternica zona rezidentiala a orasului Sibiu. Alma Grup are in plan amenajarea locuintelor pe un teren de 30.000 de metri patrati, pe care se afla acum si sediul societatii. Ansamblul de locuinte cuprinde blocuri de patru si sase etaje, iar accesul in cadrul ansamblului se va face din soseaua Alba Iulia. Alma Grup nu se afla la primul proiect de acest gen, firma construind deja o vila de opt apartamente, pe strada Islazului. Alma Grup SRL, care are ca domeniu de activitate inchirierea bunurilor imobiliare, s-a decis sa intre pe sectorul constructiilor de locuinte, la sfarsitul anului trecut, prin proiectul de pe strada Islazului. " Am avut terenul si ne-am gandit sa il valorificam. in functie de reactia pietei, dupa finalizarea proiectului vom decide daca vom continua cu alte cladiri de locuinte ", a declarat Bogdan Chereches, asociat la Alma GrupSRL, in momentul lansarii proiectului de pe strada Islazului. Tot atunci, firma a solicitat certificatul de urbanism pentru ansamblul de locuinte de pe strada Ogorului.
Alma Grup SRL a realizat anul trecut, inainte de a patrunde pe sectorul constructiilor, o cifra de afaceri de 405.000 de lei, mai mare cu 32 la suta decat cea din 2005. Firma a inregistrat profit in 2006, in valoare de circa 180.000 de lei, de mai mult de sapte ori mai mare decat profitul afisat in 2005.

De la transport, la locuinte

Firma Grail Trans Impex SRL, care activeaza din 1994, fiind specializata pe transport, s-a decis ca este momentul sa contruiasca locuinte. Societatea are in plan amenajarea unui bloc-vila, pe strada Ulmului, la numarul 30, care va avea doua etaje plus o mansarda. Vila va avea o suprafata construita de 206 metri patrati. Imobilul va fi amenajat pe un teren de 2.077 de metri patrati, pe care se afla si cladirea unde isi are sediul firma.
Grail Trans Impex SRL a avut in 2006 o cifra de afaceri de 1 milion de lei, cu 0,6 la suta mai mult decat in 2005, cand a avut afaceri de 994.000 de lei. Societatea a afisat anul trecut un profit de 126.000 de lei, mai mic cu 59 la suta decat in 2005.

24 de locuinte de la Awa Oil

Awa Oil, firma distribuitoare de combustibili, care detine mai multe benzinarii, are in plan amenajarea unui bloc de locuinte de sase etaje, plus subsol, pe strada Fratii Buzesti. Potrivit proiectului depus la Consiliul Local Sibiu, imobilul va cuprinde si spatii pentru magazine, la parter, in timp ce subsolul va fi rezervat parcarilor. Blocul firmei Awa Oil va fi construit pe un teren de 763 metri patrati. Imobilul va cuprinde 24 de apartamente, iar numarul total al locurilor de parcarea va fi de 33, din care 16 la subsol si 17 la nivelul solului. Cladirea va avea si un adapost de protectie civila. Din raportul serviciului de urbanism al Primariei Sibiu reiese faptul ca, initial, Awa Oil intentiona sa construiasca un bloc cu opt etaje, dar, in cele din urma, s-a decis sa ramana la sase etaje.

16 apartamente de la Ovidiu Roman

Omul de afaceri Ovidiu Roman va construi doua cladiri de cate doua etaje si o mansarda fiecare, pe Calea Turnisorului. Cele doua imobile vor cumula 16 apartamente, dupa cum reiese din raporul serviciului Urbansim din cadrul Primariei. Investitorul a vrut sa construiasca, in prima faza, trei astfel de cladiri cu un total de 28 de apartamente, pentru care a solicitat certificatul de urbanism. Ulterior, Ovidiu Roman s-a decis asupra variantei cu doua imobile a cate opt locuinte fiecare. Cele doua vile vor fi construite pe un teren de 1.367 metri patrati, proprietatea lui Ovidiu Roman.

Con-a da startul pe strada Ogorului

Proiectul rezidential al firmei Alma Grup, de pe strada Ogorului, vine dupa ce Con-a a inceput deja amenajarea ansamblului de case intiruite Dalia. Casele Con-a sunt structurate pe doua nivele, avand o suprafata construita de pana la 267 de metri patrati. Aceasta este prima investitie in imobiliare, facuta de grupul de firme Con-a, care a construit, printre altele, primul parc de retail din tara, dezvoltat de firma BelRom la Sibiu. Ansamblul Dalia, din Turnisor, are ca termen de finalizare sfarsitul acestui an.
de Laurentiu PARNICA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 29 august 2007


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter