SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVeniti de luati gard viu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Asociatiile de locatari se pot aproviziona cu gard viu de la Serviciul Public pentru Administrarea Parcurilor si Zonelor Verzi. Nu va grabiti insa, ca dureaza. Din cauza lipsei de personal, cererile sunt foarte greu de onorat.

In serele de pe Calea Gusteritei e o caldura toropitoare. Aerul umed si caldura te molesesc de cum pui primul picior inauntru. Oamenii insa robotesc printre straturile de flori ca niste albinute. Ani de-a randul petrecuti in sera i-au facut imuni. Acum e suportabil, ba chiar placut daca te obisnuiesti. Ce va fi la vara, doar ei stiu, daca si cum se vor descurca atunci cand termometrul va arata 35 de grade afara si cel putin 45 in interiorul serei. `Cand e racoare temperatura e mult mai usor de reglat. Avem si o centrala termica iar cu ajutorul ei pastram temperatura optima in sera. Insa vara, cand e foarte cald, in ciuda faptului ca acoperim serele cu o plasa speciala e greu sa pastram temperaturile mai scazute`, spune Cristina Vlad, inginer in cadrul serviciului.

Am pornit spre serele municipalitatii din curiozitate, afland ca de acolo asociatiile de proprietari sau locatari pot primi gratuit flori, gazon, gard viu si alte cele necesare infrumusetarii spatiilor din preajma blocurilor. Si s-a dovedit partial adevarat. Orice asociatie poate solicita serviciului gard viu pentru a fi plantat in jurul blocurilor. Din pacate, insa, din lipsa de personal, SPAPZV nu poate onora pe loc toate aceste cereri. Astfel, dureaza cateva luni pana cand gardul va ajunge la dispozitia asociatiilor de locatari. Cat despre flori, intr-adevar, exista cultivate, insa pot fi oferite doar contracost. Plantele bienale costa un leu si 90 de bani. Aici intra, de exemplu, panselutele sau florile de nu-ma-uita. Plantele anuale costa 2.60 lei rasadul de petunii, begonii sau alte flori rezistente. Serviciul nu exceleaza la vanzarea plantelor de apartament. Nu pentru ca nu ar fi rezistente sau crescute in conditii complet naturale ci pentru ca plantele aduse din Olanda cuceresc o mare parte din piata de flori de apartament. In ciuda faptului ca sunt crescute artificial si cu tot felul de tratamente hormonale, aceste plante sunt preferate celor naturale, crescute in serele Parcurilor si Zonelor Verzi, chiar daca sunt mai scumpe. De exemplu, cele mai scumpe plante de apartament sunt cele mari, cu varsta de peste 5 ani, care costa doar 62 de lei. Iar pentru gradini, arbustii si arborii costa intre 40 si 77 de lei bucata.

Pe cele aproape 2 hectare de teren, Serviciul de Administrare a Parcurilor si Zonelor Verzi are construite doua sere, doua inmultitoare si doua pepiniere. De curand, SAPZV a plantat in tot orasul peste 15 mii de panselute si flori de nu-ma-uita. Florile bienale vor fi inlocuite apoi cu cele anuale, petunii si begonii in marea lor majoritate. Iar dupa 10 mai, stalpii din Sibiu vor fi din nou acoperiti de flori in toate culorile. Serviciul a pus deja deoparte in jur de 4500 de ghivece de muscate pentru a infrumuseta stalpii de curent din oras. A venit primavara.
de Bogdan BRYLYNSKI


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 07 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter