SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVernisajul complexului de la Galesoaia si Zilele Academiei Artelor Traditionale

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

 Vernisajul complexului de la Galesoaia si Zilele Academiei Artelor Traditionale 

 Sambata, 26 iulie, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului a avut loc vernisajul complexului arhitectural de la Galesoaia, recent completat prin construirea a doua cuptoare de ars oale. Evenimentul a debutat prin traditionala slujba de sfintire a celor doua gospodarii, ceremonie oficiatata de preotul bisericii din Bezded si preotul din Galesoaia. La finele vernisajului, domnul Dumitru Coneru, mester olar din satul Galesoaia si cel care a construit cele doua cuptoare de ars oale, a oferit asistentei o impresionanta demnstratie de virtuozitate in mestesugul olaritului. 
 intr-o atmosfera de sarbatoare, accentuata de numeroasele nunti care au avut loc in muzeu, au fost recunoscute oficial meritele a trei artisti populari, carora li s-a acordat titlul de Membru al Academiei Artelor Traditionale. Dumitru Coneru - mester olar, Vasile Moldoveanu - artist plastic si Ştefan Popescu – rapsod popular au primit, in aplauzele asistentei, recunoasterea valorii extraordinare a muncii lor. Festivitatea de decernare a diplomelor s-a incheiat cu un uluitor recital al domnului Ştefam Popescu, care, acompaniat de doi tineri talentati, a cantat cam la tot ce se poate canta, inclusiv la solnita, sticla, coaja de nuca, trei paie de secara etc. Un moment care a ridicat spectatorii in picioare a fost cand maestrul a cantat la doua fluiere, simultan. 
 in continuare, va prezentam cateva impresii extrase din Cartea de Onoare a muzeului:

 O zi frumoasa, minunata si binecuvantata de Dumnezeu pentru noi toti cei din satul Galesoaia, si mai ales pentru cei prezenti la Muzeul ASTRA din Sibiu, unde se va pastra un coltisor plin de istorie si de dragoste prin asezamantul casei familiei Roventa Vasile – Nica Cheran.
 Cuvantul lui Domnica m-a rascolit in strafundurile sufletului meu de preot, vecin si consatean. Voi pastra in mintea mea aceasta mareata amintire si imi propun ca in fiecare an sa ne intalnim la Galesoaia din Sibiu o data pe an intr-o zi ca aceasta.

 Avem incredere ca administratia muzeului si in mod special Dl. Director Bucur ne va pastra cu suflet de crestin, de roman si mare patriot, iubitor de Dumnezeu si de neamul acesta mare si minunat.
 Doamne ajuta si binecuvanteaza tot ce este frumos si bun!
   
  Fam. Pr. Gheorghe si Carmen Pecingina

Sunt bucuros si ma simt onorat sa ma aflu intr-un loc in care se pastreaza traditiile si obiceiurile fostului sat Galesoaia din comuna Calnic, judetul Gorj. Aici, la muzeul „ASTRA " Sibiu se afla o particica din comuna noastra. Multumim tuturor ce au facut ca aceste lucruri sa fie reale.

  Primar,
  ing. Dumitru Vulpe


 Un muzeu unicat in lume, un univers magnific. Multumim Domnului Director Prof. C. Bucur pentru ceea ce a facut pentru mine, de a-mi da acest titlu de academician in arte. Nu voi uita niciodata aceasta zi minunata.
 Va doresc cat mai multe reusite in acest minunat muzeu, pentru a valorifica acest cadru expozitional cu traditii.

  Cu multa consideratie,  
  Prof. Dr. Ştefan, Tg. Jiu - Gorj  Am vizitat muzeul, am participat la toate targurile in calitate de creator, am insotit si pregatit copiii la Olimpiada micilor creatori populari, dar astazi, 26 iulie 2008, este o zi fericita din viata mea pentru ca am fost invitat in cadrul muzeului cu ocazia primirii mele in randurile membrilor „Academiei artelor traditionale ". ii multumesc lui Dumnezeu si conducerii minunatei institutii.
   
  Vasile Moldoveanu

   
Biroul de presa al CNM „ASTRA "Sursa:
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 29 iulie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter