SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVestemean : Presa ar trebui sa fie mai agresiva

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

Cel care lupta impotriva criminalitatii organizate din pozitie de sef de serviciu la IPJ Sibiu afirma ca pentu solutionarea rapida a proceselor de judecata si condamnarea definitiva a capilor organizatiilor criminale jurnalistii ar trebui sa fie mai agresivi.

Reporter: Cum sta criminalitatea organizata din Sibiu?
Sebastian Vestemean: E in crestere fata de anii trecuti. Cele mai mari probleme din Sibiu le avem cu cartile de credit falsificate, infractiunile informatice si traficul de droguri usoare si sintetice.

R.: Cate cazuri de fraude cu carti de credit ati avut anul acesta?
S.V.: Am finalizat doua cazuri. Este foarte greu de instrumentat un astfel de caz, pentru ca chiar daca exista plangerea, nu se poate face identificarea infractorului dupa inregistrarile camerelor de supraveghere de la bancomat. Camera filmeaza de sus, din spate, si nu se vede fata. Iar daca se vede, rezolutia camerelor este foarte mica. O solutie ar fi sa existe camere video instalate in bancomat care sa captureze imagini din fata.

R.: Urmatoarea pe lista dumneavoastra este criminalitatea informatica.
S.V.: Da, criminalitatea informatica este in crestere constanta. Este foarte greu de probat, este o munca anevoioasa si dureaza mult pana ajungi la capul gruparii. Aici cel mai greu este sa obtii plangerea, pentru ca de cele mai multe ori fraudele au loc in alte tari. Şi pentru ca este o infractiune de inselaciune e nevoie de plangere. Spre exemplu, in cazul fraudelor de pe site-ul ebay, ca sa ai infractiunea, trebuie sa ai plangerea victimei unei astfel de licitatii fictive. Dureaza cateodata si un an pana o obtinem.

R.: Cate dosare de criminalitate informatica aveti deschise?
S.V.: Trei, din care doua cazuri de pornografie infantila. Sunt cazuri in baza unor sesizari de la autoritatile straine. Unul este vechi de doi ani si ne-a fost sesizat de abia acum, cel in cauza fiind audiat in stare de libertate.

R.: Ce spuneati de droguri?
S.V.: Din punct de vedere al numarului de actiuni constatate si al persoanelor cercetate, am inregistrat cresteri in acest an. Sunt cinci dosare de trafic de droguri instrumentate de noi care acum se afla la DIICOT. A crescut si consumul de droguri sintetice si canabis, pentru ca planta de canepa se gaseste cultivata peste tot.

R.: Consumul e un fenomen periculos in Sibiu?
S.V.: Nu este un pericol social mare. Dar consumul de droguri usoare conduce la drogurile periculoase, iar pana la jafuri, talharii si agresiuni pentru a-si putea cupara o doza poate fi doar un pas.

R.: La ce nivel mai este traficul cu persoane?
S.V.: Fata de anul trecut, numarul cazurilor este mai mare. A luat amploare traficul de persoane in vederea exploatarii prin cersetorie si prin munca. Oamenii sunt dusi la munca in afara, li se retin documentele de identitate, nu li se fac constracte de munca, nu li se asigura conditiile legale de cazare si munca iar banii sunt luati de traficanti. Problema este ca cei tinuti cu forta la munca se resemneaza, ca daca ar vrea sa scape de acea forma de sclavie ar avea ocazii sa o faca, ar putea sa mearga la ambasada si sa ceara ajutorul.
Procesele lui Tamplaru
"Şi anul acesta se mentine traficul de persoane in vederea exploatarii sexuale, dar nu mai este la nivelul la care era in anii trecuti pentru ca au fost anihilate principalele trei grupari care se ocupau cu traficul de persoane si traficul de minore. Este vorba de cazurile lui Tamplaru, Turcu si Blaga care au legaturi in tara si in afara tarii. Poate n-ar strica ca mass-media sa fie mai agresiva si sa faca presiune la Tribunal in privinta finalizarii acestor procese", spune Vestemean.
de Jeanina Vlad


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 24 august 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 27 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter