SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGViaductul Gara Mica, redeschis

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Şoferii care merg spre Medias, Targul Obor sau centrele comerciale din zona pot folosi de ieri viaductul Gara Mica, dupa ce acesta a fost inchis timp de cinci luni pentru reparatii capitale.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a redeschis ieri circulatia pe viaduct.

"Recunosc ca sunt foarte multumit ca s-a reusit intr-un timp scurt sa se finalizeze partea de suprastructura, traficul a suferit foarte mult in zona, au suferit foarte mult locuitorii din cartierele din apropiere, cat timp circulatia a fost inchisa", a spus Klaus Iohannis.

Viaductul are o lungime totala de aproape 300 de metri si o latime de aproximativ 11 metri, au fost reparate carosabilul, trotuarele, scarile pietonale, au fost montati noi parapeti, a fost inlocuit iluminatul public, au fost refacute marcajele rutiere si semnalizarea.

Constructorul a consolidat sistemul de sustinere a podului, format din stalpi si grinzi transversale, si a schimbat dispozitivele pe care se sprijina grinzile, aceasta fiind cea mai complexa lucrare. in timpul lucrarilor, muncitorii au recurs la o procedura inedita, aceea de sablare a casetelor de beton ale podului - prin curatarea cu nisip a betonului existent, acesta s-a legat mai bine de noul beton care a fost turnat pentru consolidarea structurii.

Constructorul contractat de Primaria Sibiu - Asocierea Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH -a inceput lucrarile de reparatii in data de 24 iunie 2012, de atunci circulatia fiind deviata pe centura ocolitoare a Sibiului, inclusiv mijloacele de transport in comun.

Potrivit constructorului, refacerea podului a "inghitit" 105 tone de fier, 800 tone de asfalt si peste 700 de tone de confectii metalice.

Termenul pentru reparatia capitala era de 1 an, iar lucrarea s-a facut in cinci luni si are o garantie de 4 ani.

Unele lucrari se vor face la viaduct si anul viitor, dar fara sa fie nevoie de inchiderea traficului.

Reparatia capitala a costat 1,6 milioane de euro.

Iohannis, asaltat de sibieni

Ca la orice inaugurare de strada sau alt obiectiv pe care il marcheaza primarul, nu au lipsit nici sibienii dornici sa vada si ei ce se intampla. De data aceasta, numarul celor care au asistat la redeschiderea circulatiei pe viaduct a fost destul de mare, iar oamenii au venit si cu un scop. Unii i-au dat primarului Iohannis o scrisoare, altii au vrut sa stie cum e cu deszapezirea, altii i-au multumit pentru tot ce a facut, iar cativa dintre ei au vrut sa afle cand se va moderniza strada sau aleea pe care locuiesc.

Klaus Iohannis a explicat ca in zona s-au facut investitii pe mai multe strazi, minicartierul din preajma viaductului a fost deja refacut, iar lucrarile pe multe strazi din apropiere, printre care Badgasar sau altele, sunt prevazute in lista de investitii pe anul viitor.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter