SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGViata are prioritate: Cum sa conduci masina si sa te intorci acasa teafar

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in primul rand, in timpul iernii nimeni nu trebuie sa porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie. Pentru o calatorie sigura si pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, politistii rutieri recomanda soferilor sa se intereseze despre conditiile de deplasare existente pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga.

Atentie la anvelopele de iarna: sunt obligatorii!

Serviciul Rutier atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. in cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

Fiti siguri ca nu veti ingheta in caz de blocaj!

Daca este necesar sa conduceti pe vreme de iarna, politistii rutieri recomanda sa planuiti deplasarea din timp. "Asigurati-va ca aveti suficient combustibil in rezervor, pentru ca in cazul unor blocaje sa nu suferiti din cauza frigului si, totodata, sa puteti continua drumul dupa deblocare. Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare ", spun reprezentantii Serviciului Politie Rutiera Sibiu.

Deoarece vantul puternic afecteaza intotdeauna buna desfasurare a circulatiei rutiere, politistii recomanda soferilor sa sporeasca atentia pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. "Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe ", mai spun reprezentantii Politiei Rutiere.

in conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile sau ceata pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. in astfel de situatii, trebuie sa va pastrati calmul si sa nu uitati de politetea rutiera sau sa blocati intersectiile. De asemenea, nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate! in situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza ploii / lapovitei / ninsorii, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi!

Recomandarea politistilor este ca soferii sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si ale lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii sau restrictionarii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 30 ianuarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter