SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGViceprimarul Virgil Popa: Lucrarile de plombare, finalizatein maxim o luna

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Saptamana viitoare va fi repornita statia de asfalt a DPC, pentru a asfalta cat mai multe din gropile `frezate` acum. Asta este vestea buna. Vestea rea este ca strada Lunga nu va intra in reparatii anul acesta. Vestea buna este pentru cei de pe strazile de pamant Salignz si Sturza, strazi care vor fi asfaltate in acest an. Despre vesti rele si bune legate de strazile din Sibiul lui 2010 vorbeste Virgil Popa, viceprimarul Sibiului.
Reporter: In an de criza, cu saracie in unele locuri, cat de multe gropi vom mai avea in drumurile Sibiului la toamna?
Virgil Popa: Primaria si-a propus, in primul rand, sa finalizeze lucrarile incepute anul trecut. Ma refer, in primul rand, la strada Siretului, unde va fi si o mica reconfigurare la intersectia cu Calea Dumbravii. Va fi o intersectie semaforizata, cu o banda suplimentara pentru accesul la dreapta. Continua lucrarile pe Rusciorului, pe Bieltz se va finaliza partea de carosabil, adica se va turna si stratul de uzura. La fel, pe Aleea Calaretilor, primul tronson de la Bahluiului pana la Costache Negri, finalizat, urmeaza sa intram pe tronsonul trei, cum il denumim noi, de Aleea Privighetorii pana la strada Ludos. Acolo sapatura generala este deja facuta, urmeaza sa intram la bordurare.

R.: Pe Rusciorului vom circula in acest an?
V.P.: Da. Mai mult ca sigur vom finaliza si strada Tiglarilor, in urma lucrarilor executate de cei de la System Yapi. Referitor la gropi, nu cred ca vom mai avea in toamna, nu vor mai fi – in maxim o luna, DPC va finaliza lucrarile de plombare incepute. Preconizam sa pornim statia de asfalt la inceputul saptamanii viitoare. Am deviat circulatia si de pe strada Maramuresului, un prim tronson din zona este deja finalizat. Acum, cei de la System Yapi vor interveni si pe o zona mai sensibila, este vorba de Drumul Ocnei. Gropi vom avea in fiecare primavara atata timp cat avem trafic greu in Sibiu. Exemplu stau bulevarde precum Milea sau Coposu, refacute in aceeasi perioada cu alte strazi tranzitate, insa, de traficul greu.

R.: Ce se va intampla in Cartierul Terezian. Strada Lunga are multe probleme, iar Gladiolelor e din ce in ce mai distrusa, ca exemple.

V.P.. Pe strada Lunga va mai fi amenajat si un giratoriu la intersectia cu Rusciorului. In ce priveste acea zona, va trebui sa finalizam lucrarile dupa cele pentru retelele de apa si canalizare. Prin finantarea accesata de Apa-Canal sunt strazi pe care se va interveni. Sibienii vor vedea ca in cadrul acestui proiect se va interveni, in perioada imediat apropiata, inclusiv pe Nicolae Teclu. Programul celor de la Apa Canal este unul ambitios. Pe langa faptul ca au rezolvat problemele din Tiglari, in cartierul Gusterita si in Turnisor, au trecut si la reabilitarea strazilor.

R.: Dar veti interveni si pe strada Lunga?
V.P.: In acest an, nu. Acolo este prevazuta, deocamdata, interventia pe strada Tiglarilor, de la intersectia cu strada Lunga pana la Lacul lui Binder.
R.. Tot la intrarea in Sibiu dinspre Medias sunt multe probleme si pe Calea Surii Mari. Acolo va fi facut un sens giratoriu, nou. Nu va arata ciudat acest sens `curat` iar la zece metri mai incolo incepe un drum cu gropi?
V.P.: Acum noi suntem in perioada in care vrem sa preluam administrarea drumului pana la centura. Noi stiam ca avem in administrare pana la Petrom, dar pancarta cu intrarea in Sibiu este aproape de centura. Colegii mei lucreaza la clarificarea acestei situatii si, atunci, probabil ca si acel drum va trebui reabilitat.

R.: Toate aceste plombari, cate eficiente sunt?
V.P.. Sunt anumite strazi unde, intr-adevar, este foarte greu de stabilit care mai este asfaltul original. Noi ne propunem sa reabilitam complet cat mai multe strazi, moment de la care aceste plombari nu vor mai fi necesare.

R.. Primaria va accesa acel credit de 11,5 milioane de euro. Cum veti selecta strazile care sa fie reabilitate din acesti bani? Stiu ca au fost facute studii de fezabilitate pentru multe strazi.

V.P.. Au fost pregatite cat mai multe studii. Sigur o sa fie scoase la licitatie mai multe pachete mici de strazi, nu va fi unul singur de 30 de strazi, cate ne-am propus minim. Acum, sa vedem, in functie si de constructori pe cate strazi pot intra. Ne propunem sa incepem in mod clar pe Anghel Saligny si Sturza, singurele strazi care au ramas nemodernizate din pachetul de strazi cuprins intre Calea Dumbravii si Calea Cisnadiei. Sunt doua strazi de pamant, de unde se aduce noroi catre zona centrala.

R.. Referitor la curatenia in oras. Inca sunt multe zone acoperite de pet-uri si alte plasticuri, aruncate de sibieni. Veti reusi sa ii motivati si pe locuitorii orasului sa isi faca si ei curatenia de primavara in jurul locuintelor?
V.P.: Avem un program avizat recent, prin care Schuster Ecologic intra etapizat in fiecare cartier.

R.: Sibienii nu o sa fie implicati si ei? Doar nu vin cei de la Schuster sa curete si spatiul verde din fata blocului?
V.P.. Noi ne dorim ca sibienii sa fie alaturi de noi, astfel de actiuni cu asociatiile de locatari am mai avut. Am asteptat sa faca tot sibienii primul pas, daca nu, intervenim noi.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 martie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter