SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVictor Rebengiuc si Grigore Lese - "contemplativi, cu doru-n suflet"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lume multa s-a aflat marti seara, la Sala Thalia, acolo unde Victor Rebengiuc si Grigore Lese au oferit publicului Festivalului International de Tea tru un spectacol special, in care versuri de Ioan Alexandru s-au impletit cu horile lui Grigore Lese. "Acest spectacol e unul de suflet pe care l-am facut din dorinta de a omagia un poet valoros, care e uitat, ba chiar marginalizat. Grigore Lese m-a invitat in acest spectacol, e un om care cauta cu disperare pastrarea autenticitatii specificului romanesc, e unic in tara, asa ca am fost fericit sa incep sa colaborez cu el. Lucrurile au mers foarte bine: am avut trei spectacole cu sali arhipline; aseara (n.n. - marti seara) am fost impresionat de cat de multa lume a putut sa fie in sala, erau si pe pereti. La inceput, din cauza intunericului nu am putut sa vad cata lume era, apoi cand s-au aprins luminile, am fost uimit. Sunt fericit ca particip la un lucru care are o incontestabila valoare artistica ", a declarat Victor Rebengiuc.

Ioan Alexandru despre Grigore Lese: "Sa aveti grija de el "

Pentru Grigore Lese, spectacolul "Lumina lina " e unul cu totul special: l-a gandit in memoria lui Ion Alexandru, poetul care i-a fost prieten: "eu nu ma leg asa de o poezie ca am auzit ceva de la cineva; nu poti face art[ pe scena, doar din auzite. E plina lumea de imitatori, care vorbesc despre oameni fara sa ii cunoasca. Eu l-am cunoscut pe Ion Alexandru: am fost in casa lui, i-am cunoscut familia ", a marturisit Grigore Lese.

Cum s-au intalnit cei doi? "Ion Alexandru a avut o conferinta despre poezie. Eu ca sa stiu toate muzicile astea, am trecut mai multe praguri. Am stat si printre betivi... am avut o perioada de boemie. Şi l-am intalnit in perioada aceea, el tinea o conferinta, s-a intors catre sala si a zis: M-a luat de dupa cap: - asta mi-a zis Ion Alexandru.

Artistul Grigore Lese a vorbit si despre cum a inceput el sa cante: "Pana la 7 ani am gangurit pe langa mama si a zis mama catre tata intr-o zi ca eu stiu hori. , <Ştie a hori, a raspuns mama. >, , a raspuns tata. Io i-am auzit si am iesit in gradina si-am horit sa ma auda vecinii, si s-o dus vecinii la mama: , , , au spus oamenii. Cand am auzit ca zic vecinii ca stiu hori, m-am dus in sat, si tot satu o zas ca stiu hori; o oprit-o pe mama la biserica. Şi m-am dus si-am horit in toata tara, in lume... Am invatat 51 de ani si invat inca. " Iar printre lucrurile pe care Grigore Lese spune ca le invata s-a numarat si armonizarea poeziilor lui ioan Alexandru cu horile atat de dragi sufletului lui.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 31 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter