SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 deschide Festivalul Enescu la Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Melomanii din Sibiu au din nou privilegiul de a se delecta cu sunetul curat al celebrei viori Stradivarius Elder-Voicu 1702, prinzand viata in mainile maiastre ale violonistului Alexandru Tomescu. Solistul va deschide joi, 12 septembrie, seria celor doua concerte prezentate la Sibiu, in cadrul Festivalului George Enescu. Alaturi de el, de la ora 19, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor vor urca dirijorul Gottfried Rabl si Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care vor interpreta " Trei dansuri Rom anesti " de Theodor Rogalski, " Concertul pentru vioara si orchestra in mi minor op.64 " de Mendelssohn-Bartholdy si " Simfonia nr.4 in do minor op.12 " de Sergei Taneyev - prezentata in premiera la Sibiu.

Un drept castigat

Violonistul Alexandru Tomescu este solist concertist permanent al Orchestrei Nationale Radio Bucuresti si al Filarmonicii de Stat Pitesti. A obtinut peste 100 de premii I si distinctii internationale la concursuri renumite, printre care se numara si Medalia UNICEF (Parma, Italia). Recunoscut drept unul din exponentii de marca ai scolii violonistice romanesti, Alexandru Tomescu a castigat prin concurs (organizat de Ministerul Culturii), in 2007, dreptul de a canta pe faimoasa si valoroasa vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702.

De-a lungul carierei sale de peste doua decenii, violonistul roman a reusit sa impresioneze publicul din Europa, America si Asia. Alexandru Tomescu desfasoara, totodata, si o intensa activitate camerala, afirmandu-se, de-a lungul timpului, in diverse formatii, precum Romanian Piano Trio sau Trio Strad. De asemenea, s-a implicat in organizarea unor turnee nationale de muzica clasica, printre care Turneul National Stradivarius, prin care si-a propus sa duca vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 la urechile si sufletele tuturor romanilor.

La randul sau, dirijor la Radio Symphonie Orchester Wien, Gottfried Rabl a studiat la Viena (corn, corepetitie si dirijat), dupa care a obtinut o bursa de un an la Academia "Sibelius " din Helsinki, unde a aprofundat creatia muzicala scandinava. A mai studiat in SUA, unde a colaborat cu Leonard Bernstein, perioada in care a dirijat orchestra de la Indiana University. Activitatea sa artistica s-a intregit prin valorificarea specializarilor obtinute (cornist in formatii camerale, acompaniator de lieduri). Ca dirijor a mai creat o trupa specializata in interpretarea muzicii de Teatru contemporan. inregistrarile sale pe CD i-au adus o binemeritata notorietate.

Sala Thalia, reabilitata din punct de vedere acustic

Desi pana acum evenimentele muzicale organizate de Filarmonica de Stat Sibiu se desfasurau la Sala Thalia, in perioada urmatoare, concertele vor avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor Sibiu (cu exceptia celor care au mentionata o alta locatie). Potrivit reprezentantilor filarmonicii sibiene, masura se datoreaza lucrarilor ce se desfasoara in acest moment pentru reabilitarea acustica a Salii Thalia. Tot la Casa de Cultura se va desfasura in 19 septembrie si concertul de muzica spaniola "De Espagna Vengo ", prezentat in avanpremiera Festivalului International al Artei Lirice. Concertul este realizat cu sprijinul Ambasadei Spaniei la Bucuresti si ii are ca invitati pe soprana Erika Escriba-Astaburuaga si pe dirijorul Virgil Popa, ambii din Spania.

Biletele pentru evenimentele din cadrul Festivalului George Enescu de la Sibiu precum si pentru Festivalul International al Artei Lirice au fost puse in vanzare la casa de bilete a Salii Thalia.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 11 septembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 februarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter