SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVizita ministeriala pe santierul autostrazii Orastie - Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ieri dupa - amiaza, secre­tarul de stat in Ministerul Trans­porturilor, Alexandru Nazare si directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Natio­nale din Romania, Daniela Draghia, au efectuat o vizita fulger pe santierul auto­strazii Orastie - Sibiu, in speta lotul 4 (cel cuprins intre loca­litatile Cristian si Saliste). Cei doi oficiali au sosit la Sibiu in jurul orei 16, dupa care, insotiti de prefectul de Sibiu, Horatiu Racuciu si repre­zen­tantii constructorului, As­taldi, au parcurs stadiul lu­crarilor la acest tronson. Moti­vul prezentei la Sibiu a celor doi trebuia sa fie vizita unui inalt functionar euro­pean pe probleme de infra­struc­tura de transport, care urma sa cunoasca stadiul lucrarilor la autostrada Orastie - Sibiu. inaltul func­tionar european nu a mai ajuns insa la Sibiu, din cauza unor probleme apa­rute pe aeroportul din Viena, astfel ca vizita la Sibiu a fost anulata in ultimul moment.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor s-au declarat multumiti

Cei doi sefi din Ministerul Transporturilor s-au declarat multumiti de mersul lucra­­rilor pe lotul 4 al autostrazii Orastie -Sibiu si spun ca vor fi respectate termenele de executie. "Din discutiile pe care le-am purtat, repre­zentantii Guvernului sunt multumiti de mersul lucra­rilor. Lucrurile evolueaza bine, mai ales ca acum este atacat intreg lotul 4 al autostrazii", ne-a declarat prefectul judetului Sibiu, Horatiu Racuciu. in acest moment, se lucreaza pe tot frontul de lucru, fiind reali­zate lucrari de pamant, deco­pertari, terasamente, fundatii pentru partea carosabila a drumului si semnalizarile im­puse de un astfel de santier. Repre­zentantii con­struc­torului spun ca lucrarile vor continua pana in mo­mentul in care permit conditiile meteo­rologice.

Lotul 4 din autostrada Orastie - Sibiu masoara 16 km

Lotul patru al autostrazii Orastie - Sibiu este primul pe care s-au inceput lucrarile efec­tive. Startul lucrarilor a fost dat in urma cu aproa­pe o luna, in prezenta pre­mierului Emil Boc si a ministrului Trans­por­turilor, Anca Boagiu. Autostrada de la Orastie la Sibiu este impartita in patru loturi care masoara, in total, 82 de km. Volarea investitiei pentru lotul 4 se ridica la 484.839.529,89 de lei fara TVA. Termenul de finalizare a tronsonului este aprilie 2013. Licitatia de executie a fost adjudecata de asocierea Astaldi SpA - Euroconstruct - Astalrom. Cei 16 kilometri de autostrada (cat masoara lotul 4) vor cuprinde si doua viaducte, lungi de 925 metri, care vor fi legate intre ele printr-un tunel, aceasta fiind prima constructie de acest gen din tara. Sunt doua pasaje de cale ferata, doua noduri rutiere, patru pasaje peste autostrada. in acest moment, se lucreaza pe trei din cele patru loturi ale autostrazii. Marti, premierul Emil Boc a inaugurat lucrarile si pentru loturile 1 si 2 din judetele Alba si Hunedoara. Mai trebuie dat in lucru tronsonul 3, cuprins intre Saliste si Miercurea Sibiului.

Din cei 82 de km ai autostrazii Orastie - Sibiu, 36 de km vor strabate judetul Sibiu, la care se adauga si kilometri de autostrada ai centurii ocolitoare a muni­cipiului Sibiu. Cei 36 de km de autostrada care vor traversa judetul Sibiu vor trece prin Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Amnas, Aciliu, Saliste, Sacel, Cristian si Sibiu. Autostrada Orastie - Sibiu face parte din coridorul IV de transport paneuropean Nadlac - Sibiu - Bucuresti - Constanta. Acesta este impartit pana la Sibiu in 9 tronsoane. Coridorul Nadlac - Sibiu se construieste din fonduri europene si o contributie de 15% de la bugetul de Stat.
de Cosmin Pal


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 17 noiembrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter