SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVoleibalista din Medias operata printr-o procedura in premiera la Targu Mures

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Doi sportivi, o voleibalista si un alpinist, au fost operati, marti, la Spitalul Clinic Judetean din Targu Mures, printr-o procedura realizata in premiera in regiune, prin care li s-au implantat grefe de tendon recoltate de la un pacient aflat in moarte cerebrala, transmite corespondentul Mediafax. 

Cele doua interventii chirurgicale de reconstructie ligamentara, prin procedeul os-tendon-os, utilizand alogrefe (grefe de tendon recoltate de la alta persoana) puse la dispozitie de banca de tesuturi a Spitalului Colentina, au fost efectuate in premiera pentru regiune la Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judetean din Targu Mures, de o echipa condusa de seful Clinicii, profesorul doctor Tiberiu Bataga.

 Bataga a spus ca grefa a fost recoltata de la un pacient aflat in moarte cerebrala si implantata, printr-o procedura mai rapida decat cea clasica - cu autogrefa, adica folosind o grefa de tendon propriu.

Potrivit sursei citate, beneficiarii sunt o voleibalista de performanta din Medias, de 26 de ani, si un alpinist 35 de ani. Ambii sufereau de mai multa vreme de leziune de ligament incrucisat anterior, pentru care era nevoie de operatie de reconstructie ligamentara.

 "Interventia dureaza circa 30 de minute, chiar mai putin. Cele trei incizii care s-au efectuat, in total nu au trei centimetri, fata de o incizie de cinci - sapte centimetri pentru recoltare (presupusa de operatia clasica, cu autogrefa - n.r.), plus morbiditatile, dureri la locul de recoltare, problem la partea de recuperare", a spus Bataga.

El a precizat ca se asteapta la o perioada de recuperare rapida, de patru - sase luni.

 Potrivit lui Andrei Nica, consilier al Agentiei Nationale de Transplant, procedura efectuata in premiera pentru regiune la Targu Mures este preferabila celei clasice, cu autogrefa.

"Grefa de tendon este un tendon identic, pe aceeasi structura, ba chiar mai mare si foarte solid, acordand o stabilitate buna a genunchiului, acolo unde tendonul este rupt. Este o structura foarte solida si atunci iti ofera o soliditate si o stabilitate a genunchiului, pe de o parte, iar pe de alta parte, din punct de vedere tehnic, poate operatia sa decurga mai repede, pentru ca in timp ce operatorul vizualizeaza si pregateste practic genunchiul in vederea implantului, cealalta echipa pregateste implantul", a precizat Nica.

 Potrivit acestuia, astfel de interventii s-au mai facut doar la Bucuresti si, de cateva saptamani, si la Timisoara.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 09 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter