SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVom avea un nou judet: cu trei autostrazi, un drum expres si o linie ferata de mare viteza

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »
Noul Plan de amenajare a teritoriului judetean, gandit sa ofere imaginea dezvoltarii zonei pana in jurul lui 2020, prevede pentru Sibiu o noua Autostrada Sibiu – Brasov, un drum expres care sa lege Sibiul de Copsa Mica si o linie de cale ferata de mare viteza – peste 250 de km pe ora. Aceasta din urma, insa, ramane o simpla linie pe harta.

Planul de amenajare a teritoriului judetean (PATJ) Sibiu este regandit astfel incat sa se integreze in planul national de amenajare a teritoriului, strategie prin care, de fapt, sunt propuse marile proiecte de infrastructura in transporturi. Acel plan national prevede ca, pe langa cele doua autostrazi care, cel putin pe hartie inca, traverseaza judetul – este vorba de coridorul IV paneuropean si autostrada Transilvania, ce `intersecteaza` judetul in apropiere de Dumbraveni – sa mai apara inca una ce ar urma sa lege Sibiul de Brasov. Din plan, cel putin, aceasta viitoare autostrada ar urma acelasi traseu cu drumul expres propus intre aceleasi destinatii pe vremea ministrului Radu Berceanu.

Tot de anvergura nationala ar urma sa fie si linia de cale ferata de mare viteza (peste 250 de km/h) care ar traversa judetul, pe relatia Brasov – Alba. Aceasta linie trasata pe harta, insa, nu are acoperire in documentatia ce insoteste hartile PATJ.

In fine, daca proiectul drumului expres Sibiu – Medias – Sighisoara a fost respins acum aproximativ patru ani, un nou astfel de plan este pus pe tapet, dar la scara mai mica. PATJ-ul propus dezbaterii publice prevede construirea unui drum expres (drum cu doua benzi pe sens, care nu traverseaza nicio localitate) care sa lege Sibiul de Copsa Mica si, eventual, mai departe, spre Medias si Sighisoara. In fine, tot referitor la infrastructura rutiera, viitorul posibil PATJ propune realizarea de variante ocolitoare pentru localitatile Arpasu de Jos, Scoreiu, Porumbacu De Jos si Miercurea Sibiului, evident alaturi de municipiul Medias. Cu prioritate, sunt propuse spre reabilitare toate drumurile judetene care nu au beneficiat, pana acum, de astfel de lucrari.

Vechi povesti reincalzite

Noul PATJ propus aduce in discutie si subiecte, despre care sibienii cu tinere de minte au habar ce valva fara nicio finalitate au mai produs. Unul din aceste subiecte este aductiunea de apa Zetea, subiect aprig disputat de politicieni acum aproximativ zece ani. Masura 1.1.2 din PATJ prevede `identificarea de noi surse pentru alimentarea cu apa potabila a zonei de nord a judetului Sibiu, respectiv pentru municipiul Medias si orasele Copsa Mica si Dumbraveni, prin realizarea unei aductiuni gravitationale cu priza din viitoarea acumulare Zetea pe raul Tarnava Mare, pentru localitatile din judetele Harghita, Mures si Sibiu`.

Tot din zona protectiei mediului ambiental intra si planul, pe termen scurt, de reducere a poluarii urbane (poluare fonica si praf) in municipiul Sibiu, pana in vara anului viitor.

Cresterea personalului medical, reducerea scolilor

In PATJ mai sunt trecute cateva linii directoare referitoare si la domeniul medical. Serviciile de sanatate vor fi optimizate daca rata de ocupare a paturilor va creste de la 80 la 85%, iar rata de internare va fi redusa de la 23% la 20%. Fara cifre concrete, insa, PATJ propune cresterea numarului de asistenti medicali comunitari si a numarului de mediatori sanitari angajati de catre autoritatile publice. Viitorul plan de amenajare ia in calcul continua diminuare a numarului de sibieni si, implicit, a numarului de copii, fapt ce va duce la reducerea numarului de scoli functionale.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 02.04.2012 06:01 )
hartia suporta orice..mai ales acum cand vin alegerile...eu as mai adauga in final doar atat.....si-au trait fericiti pana la adanci batraneti....:-)


      

Alte stiri adaugate luni, 02 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter