SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Vot pentru Klaus Iohannis

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Parlamentarii au adoptat ieri, cu 252 de voturi pentru si doar doua impotriva, o declaratie de sustinere a primarului Sibiului, Klaus Iohannis, pentru functia de prim-ministru, aceasta fiind o premiera absoluta in Parlamentul Romaniei. Parlamentarii PD-L au parasit sala in timpul dezbaterilor, in vreme ce presedintele Traian Basescu a ajuns si el la Colegiul Director al PD-L, iar presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a parasit sala plenului, la putin timp dupa sosirea sefului statului. Declaratia politica de sustinere a lui Iohannis nu are valoare juridica, ci doar scopul de a oficializa dorinta majoritatii.


La cateva minute dupa vot, Klaus Iohannis a facut o declaratie publica: "in primul rand multumesc pentru aprecierea pozitiva la adresa mea din partea presedintilor partidelor politice, domnii Mircea Geoana, Crin Antonescu, Marko Bella si a liderului grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian si pentru sustinerea mea de catre marea majoritate din Parlament prin vot deschis. Salut aceasta noutate in politica parlamentara, adoptarea unei declaratii politice prin votul camerelor reunite, demonstrand astfel ca Parlamentul s-a transformat dintr-un actor reactiv intr-un actor proactiv de pe scena politica romaneasca".


A continuat apoi sa raspunda la intrebari, spunand ca este putin probabil ca presedintele Traian Basescu sa se razgandeasca in privinta nominalizarii premierului, ca cel mai probabil vom avea un guvern demisionar pana dupa alegerile prezidentiale, ca indiferent daca va fi ales premier sau nu, dupa alegerile prezidentiale va mai avea discutii cu reprezentantii partidelor politice pentru evaluarea noii situatii.


"Nu sprijin deocamdata pe niciun candidat la alegerile prezidentiale in primul tur. Recunosc insa ca nu am discutat asa ceva pentru turul doi. Aceasta este o chestiune care merita discutata intr-o reuniune politica dupa primul tur", a declarat primarul Sibiului.


Referitor la rezultatele unui sondaj care il indica pe el mai potrivit pentru functia de premier decat Lucian Croitoru, Iohannis a spus: "Acest val de simpatie ma bucura foarte mult si imi da speranta ca ceea ce fac este un lucru pozitiv pentru tara".


intrebat daca se asteapta sa ii apara un nou dosar, Klaus Iohannis a declarat ca din experienta ultimelor trei alegeri in care a fost candidat poate trage o concluzie foarte simpla: "Cu cat sunt mai multe dosare, cu atat este mai mare teama adversarilor. Un nou dosar? Cum de nu ma surprinde aceasta chestiune?!".


"Daca presedintele tarii se hotaraste sa vina la Sibiu voi face tot posibilul sa fiu prezent. Astept un semnal in masura in care se doreste organizarea unei vizite la Sibiu", a spus primarul Sibiului.


Klaus Iohannis a vorbit si despre faptul ca se creeaza falsa impresie ca suntem sub presiunea orelor si a minutelor in rezolvarea acestei probleme, cand, de fapt, Constitutia prevede termene foarte clare pentru astfel de situatii. Iohannis a spus ca premierul desemnat are un termen legal de 10 zile pentru formarea Guvernului, trebuie asteptat acest termen si vazut pe urma care este miscarea urmatoare. "Cred ca trebuie sa avem rabdare sa parcurgem toate aceste demersuri constitutionale.(...) Chiar imi permit sa afirm ca nu sunt ingrijorat in privinta respectarii democratiei in tara noastra".


Primarul Sibiului a mai spus ca in situatia in care ar pleca de la Primarie pentru a fi prim-ministru crede ca locul sau va fi castigat prin vot tot de un reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din Romania.
de Sorana Maier


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 22 octombrie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter