SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Vreau o functie in care sa fiu ales, nu numit”

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Presedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton, vrea sa demonstreze ca s-a facut o greseala in momentul inlocuirii sale de la prefectura. Presedintia Consiliului Judetean ar fi pentru Ion Ariton o continuare a activitatii in administratia publica.
Reporter: S-a vorbit de 2007 ca despre o reusita la nivelul judetului Sibiu. Ce s-a intamplat atunci si de ce nu se poate repeta si in 2008?
Ion Ariton: Eram printre putinele judete din tara in care nu au fost probleme intre liderii celor trei institutii: Prefectura, Consiliu Judetean, Primarie. intrucat Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana era de o importanta deosebita pentru judetul Sibiu, cat si pentru promovarea imaginii Romaniei, cele trei institutii erau obligate sa functioneze coerent si sa aiba un punct de vedere comun, reusita Programului Sibiu CCE 2007. Sunt convins ca o buna colaborare poate sa fie intre institutii si in 2008, pentru ca atat la nivelul municipului, cat si la nivel judetean, mai sunt multe lucruri de realizat. imi doresc ca si celelalte comunitati locale sa ajunga la nivelul municipiului Sibiu si chiar sa fie depasit in ceea ce priveste dezvoltarea economica.
R.: Legat de centura. Brasovul incepe lucrarile la centura, dar Consiliul Judetean si primaria sunt cei care se ocupa de tot, nu Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale.
I.A.: A fost foarte bine ca s-a inceput centura Sibiului. Avea finantare externa, acolo trebuiau doar urmariti pasii si eventual poate o impulsionare pentru constructor. Constructorul a intampinat unele dificultati in ce priveste utilitatile, apa, gaz, curent, dar si exproprierile care au necesitat mai mult timp decat cel estimat initial.
R.: Şi atunci unde a fost problema?
I.A.: A fost probabil o lipsa de colaborare a constructorului cu autoritatile centrale, Ministerul Transporturilor sau CNADNR.
R.: A fost si cauza Aliantei D.A., care nu a mai functionat la un moment dat?
I.A.: Nu.
R.: Ce se poate face acum pentru finalizarea centurii?
I.A.: Eu nu stiu exact acum in ce faza este licitatia. La ultima discutie purtata cu ministrul Orban, spunea ca incepand cu ianuarie se vor urgenta pasii de licitatie si in momentul in care vremea va permite, se va incepe lucrul. Acum nu numai ca nu se lucreaza, dar se si strica ce a fost, lucrarile nefiind conservate de catre cei responsabili.
R.: Cat de important este rolul presedintelui Consiliului Judetean in postura votului uninominal pentru aceasta functie. Se schimba ceva?
I.A.: Ideea de a participa la campania pentru presedintia CJ a venit in momentul in care s-a decis votul uninominal pentru presedinte. Cand am plecat de la prefectura, am spus, m-a deranjat modul in care am fost schimbat. Dupa trei ani in care s-au facut multe lucruri bune in Sibiu, culminand cu programul Sibiu Capitala Culturala Europeana, imi doresc sa continui proiectele incepute la nivel judetean. Fiind vorba de vot uninominal, ai cu totul alt statut, iti confera mult mai multa legitimitate in derularea programelor.
R.: Ati putea deveni presedinte al Consiliului Judetean doar cu 20%...
I.A.: Sunt voci care spun ca formula cu doua tururi de scrutin ar fi mai buna. Ca orice lege, poate fi si aceasta perfectionata. Un lucru bun este ca s-a luat aceasta decizie, iar presedintele CJ este ales prin vot uninominal. Pentru evitarea acestui procent mic de care amintiti ar fi fost mai bun sistemul de vot cu doua tururi de scrutin acelasi ca si in cazul primarilor. Daca era vot pe liste, nu as fi candidat.
R.: Dupa prefectura sunteti din nou angrenat intr-o activitate care va „mananca " mult timp din cel pe care l-ati putea aloca familiei. Familia dvs. fost de acord cu aceasta revenire?
I.A.: Bineinteles. Neavand alaturi o echipa e greu sa ai preformanta. La fel ca si mine, familia nu a inteles schimbarea din decembrie si impreuna am luat aceasta decizie. Vreau o functie in care sa fiu ales, nu numit, pentru a nu fi schimbat in urma unui simplu telefon sau fax asa cum sa intamplat in decembrie 2007.
Excesele trebuie temperate
R.: Cum se descurca PD-L Sibiu cu cel putin patru lideri cunoscuti: Ariton, Neagu, Munteanu si Ştirbet?
I.A.: Aici s-a ales solutia ideala tocmai pentru a nu-i nedreptati pe cei care au fost lideri. Puneti-va altfel intrebarea. Ce s-ar fi intamplat daca ar fi fost numit Ştirbet sau Neagu? Atunci sigur ca disputa ar fi fost alta, iar in momentul in care a venit o a treia persoana, pentru PD-L Sibiu a fost o solutie optima si de echilibru.
R.: Sunt excese sau initiative de temperat?
I.A.: Excesele trebuie temperate, initiativele trebuie incurajate. Un om nu poate sa faca singur totul. Numai daca esti inconjurat de oameni competenti iti poti realiza obiectivele propuse.
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 08 aprilie 2008


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 04 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter