SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Vreau sa slabesc sanatos... acum

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Ma bucur ca de fiecare data sa te regasesc la intalnirea cu " Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) – " arta si stiinta excelentei ". Fie ca esti sau nu " fan " al NLP – pe cei care nu-i intereseaza, ii rog sa nu citeasca mai departe, pentru ca s-ar putea sa aiba, pe final o surpriza.

De ce este NLP-ul atat de puternic?
De ce poate aduce " excelenta " in viata noastra (asta doar daca-i permitem)?
Pentru ca lucreaza cu cuvinte, lucreaza cu imaginatia noastra, cu ceea ce simtim fiecare. Programarea Neuro-Lingvistica reprezinta un complex de tehnici foarte eficiente, o sinteza a ce este mai bun si eficient din mai multe forme de terapie (" Gestalt Terapia " lui Fritz Pearls; " Terapia de cuplu " a Virginiei Sotir si " Hipno-Terapia " lui Miltton Erikson). M-am referit aici doar la " bazele " NLP-ului deoarece aceasta este " fundatia " pe care s-a construit la inceputul anilor '70, unul din cele mai puternice instrumente – la ora actuala, in lume - ale dezvoltarii personale. Avand in vedere ca la noi este la inceput este normal sa creeze uneori suspiciune, chiar daca ne face bine. Fiecare din noi este la momentul prezent - suma gandurilor si faptelor noastre trecute – prin urmare daca in prezent nu ne este bine, probabil ca mare parte din gandurile si faptele noastre din trecut nu au fost intotdeauna pozitive. Adica ne-am facut rau singuri. Pentru ca orice gand sau fapta negativa se intoarce impotriva noastra inmultita de cel putin 10 ori. Aceasta este vestea proasta, care ne sperie, deoarece marea majoritate dintre noi gandeste cu preponderenta negativ ajungand la batranete sa ne plangem de cum am ajuns, desi noi am atras aceasta stare negativa – fara sa stim – asupra noastra. Vestea buna este ca daca dorim ca pe viitor sa ne fie bine, acum trebuie sa ne educam fiecare, sa facem loc mai mult in viata noastra, gandurilor si faptelor pozitive deoarece si ele se intorc la noi inmultite de cel putin 10 ori, iar cei mai putin de 1% din oameni care isi indeplinesc toate visurile asta au facut si fac in continuare: gandesc si actioneaza in sens pozitiv! Va spun asta si din proprie experienta deoarece pana aproape de 30 de ani am gandit cu preponderenta negativ, desi nu ma obliga nimeni, iar viata mea era si a fost inca o buna bucata de vreme dupa modul in care gandeam, adica preponderent negativa. Şi acum, dupa mai bine de 15 ani de cand am hotarat sa produc in mine " schimbarea atat de necesara ", mai apar " reminiscente " ale gandirii de atunci oglindite in unele ganduri si actiuni. Suntem oameni, nu roboti dar asta este partea buna a lucrurilor deoarece chiar daca nu facem ceva perfect intotdeauna este loc de mai bine, chiar daca uneori avem senzatia contrarie.

Revenind la " Programul Personalizat de Control al Greutatii – NLP " el este mult mai complex si in cateva articole de ziar nu poate fi decat succint prezentat. Din ceea ce fac cu cei pe care ii ajut sa isi controleze eficient greutatea si viata, am comprimat cat am putut pentru a-ti putea face si tu o idee si a incepe (in masura in care simti ca ai nevoie) sa te autodisciplinezi si sa preiei " fraiele " vietii tale, trecand la conducerea propriei existente.

Asadar dupa ce ti-ai stabilit obiectivul de tipul S.M.A.R.T.E.R+M, urmeaza faza de vizualizare. Care este extrem de importanta si care reprezinta una din cheile performantei in general si a eficientei " Programului de control al greutatii corporale -NLP " in particular. Prin urmare stii ca iti doresti cu putere si ca meriti ca pana la o anumita data sa slabesti X kg. Acesta este obiectivul tau. Pentru pasul urmator ai nevoie sa te retragi, undeva unde in liniste sa fi doar tu cu tine pentru aproximativ 30-45 de minute. Cand esti sigur(a) ca nu vei fi deranjat de nimeni in acest timp, imagineaza-ti ca esti in data in care obiectivul tau este indeplinit, ai ajuns la greutatea dorita, iti privesti corpul (din interiorul lui prin proprii ochi si nu ca la cinematograf vazandu-te pe ecranul mintii tale.

Continuare in numarul viitor
de Lucian Dragoi


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 02 mai 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter