SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVreti sa fiti studenti? Pregatiti-va de examen!

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Sunteti licean in clasa a XII-a sau a XIII-a si va gandeati destul de linistit la admiterea la facultate, una care va va retine timp doar pentru copii xerox si completat de formulare? Ei bine, planurile va pot fi date peste cap, pentru ca in urma cu cateva zile s-a schimbat modalitatea de admitere in universitate, prin Ordinul ministrului Educatiei. Cum se va face admiterea, in acest context, la ULBS? "Am aprobat in sedinta de Senat o metodologie de admitere, pe universitate si pe facultati, care permite atat organizarea de probe, cat si admiterea pe baza mediilor de la Bacalaureat. Decizia apartine facultatilor. De exemplu, la Facultatea de Inginerie se vor organiza teste pentru admiterea la doua dintre specializari", spune prof. univ. dr. ing Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Admitere cu examen. Scris sau oral

Anul universitar 2012/2013 vine cu o schimbare majora pentru candidatii la statutul de student: probele scrise si orale, de ani buni disparute din metodologia de admitere, revin pe tapet. Astfel, conform Ordinului ministrului Educatiei, Catalin Baba, "examenul de admitere poate consta si in proba/probe scrisa/scrise sau/si orala/orale pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive." Altfel spus, daca sperati ca admiterea se va face doar pe baza de dosar, puteti avea surprize si sa stati fata in fata cu probe scrise sau orale. E drept ca probele scrise sau orale nu sunt obligatorii, dar, a precizat ministrul Baba, se incurajeaza organizarea lor.

in acelasi ordin se arata ca "pentru studiile universitare organizate intr-o limba straina, admiterea va contine obligatoriu o proba de competenta lingvistica, eliminatorie, notata cu admis/respins", iar "probele practice pentru testarea capacitatilor artistice sau sportive sunt eliminatorii si se vor nota cu admis/respins". Cu alte cuvinte, cine vrea sa studieze Turism in limba engleza sau vrea sa fie student la Educatie fizica si sportiva e musai sa se pregateasca pentru probe eliminatorii. Trebuie spus ca probe sportive sau artistice au existat si pana acum la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

 Mediile din anii de liceu nu mai conteaza la admitere

O alta mare schimbare a modalitatii de admitere tine de mediile obtinute in anii de liceu: acestea nu mai pot fi luate in calcul la admiterea in sistemul de invatamant superior. in schimb, mediile obtinute la Bacalaureat sunt luate in calcul: "Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru ca exista diferente mari de notare de la un liceu la altul. De exemplu, un 10 la un anumit liceu poate insemna doar 8 la altul", a declarat ministrul Educatiei.

Noul Ordin stabileste si numarul de specializari pe care un student le poate urma in acelasi timp: "un candidat poate fi admis si inmatriculat ca student la cel mult doua programe de studii concomitent, indiferent de institutiile de invatamant care le ofera."
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 29 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter