SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVreti sa stiti ce se intampla in comisiile CL si CJs N-aveti voie!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

`In sedintele din plenul Consiliului Local nu sunt discutii ample pe proiecte, deoarece acestea se desfasoara in cadrul comisiilor de specialitate`, este motivatia pentru faptul ca proiectele se aproba `ca pe banda rulanta` luna de luna.

Am vrut sa vedem si noi cum se discuta in sedintele tehnice, asa ca, potrivit legilor in vigoare, am depus cate o solicitare in acest sens atat la Consiliul Local Sibiu, cat si la cel Judetean. Pentru ca tot a fost prima sedinta din an, sedinta in care se discuta impartirea bugetelor, am solicitat accesul la discutiile din cadrul comisiilor de buget.

La CJ mai avem o sansa

La Consiliul Judetean, presedintele Comisiei pentru probleme economice este Ioan Terea (PSD). Primeste solicitarea si, potrivit normelor legale, promite ca o va supune votului membrilor comisiei, el fiind de acord cu cererea. Adica secretarului Beatrice Ungar (FDGR), lui Constantin Sovaiala (PD-L), lui Danut Viorel Voinea (PD-L), Marianei Tarnita (PSD), lui Iosif Kober (FDGR) si lui Gheorghe Dicu (PNL).

Sedinta a fost programata marti, de la ora 10.00. La 10.10, cand inca nu erau prezenti toti membrii comisiei, solicitarea de a asista la discutiile din cadrul comisiei a fost respinsa, la apriga insistenta a liberalului Dicu. Dar, mai sunt sanse pe viitor. `Eu zic sa mai depuneti o solicitare, pentru luna viitoare. Cred ca se va aproba`, spune Mariana Tarnita. Gheorghe Dicu nu a raspuns la telefon.

Consiliul local: la fel de interzis

Dintr-o eroare (a reporterului, evident) pentru sedinta Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finante si administrarea domeniului public si privat al municipiului, din cadrul Consiliului Local, am retinut gresit data: in loc de luni la ora 12, am inteles, marti, aceeasi ora 12. Dar nu a fost nicio pierdere: solicitarea de acces la sedinta a fost respinsa.

Elisabeta Nowak Gertraud explica franc de ce nu e binevenita presa in comisia din care face parte. `Acum, daca e o greseala intr-un proiect, de ce sa afle toata lumeas Dar sa nu scrieti asta. Aceste sedinte sunt momentul in care putem, fara auditoriu, sa ne lamurim. Adica discutam proiectele, cerem lamuriri de la specialisti, ii chemam`, spune reprezentanta FDGR. Din punctul de vedere al Marianei Gabriela Brunchea, insa, sedintele sunt deschise. `Din punctul meu de vedere puteti sa veniti cand doriti. Intr-adevar, discutiile ample sunt in comisii, cand sunt prezenti si directorii din cadrul Primariei si cand putem pune intrebari pentru a primi raspunsuri. Din punctul meu de vedere nu este niciun secret`, spune Gabriela Brunchea. Secretarul comisiei este Ecaterina Birk. `Opinia publica poate aflat ce se discuta in aceste comisii. Acum a fost si bugetul, am discutat mai bine de o ora si jumatate. La aceste comisii nu se discuta chestiuni secrete. Daca avem nelamuriri, chemam specialistii, inainte de aceasta sedinta si mergem pe teren, la fata locului, sa vedem despre ce este vorba`, povesteste Ecaterina Birk.

Sedinta Consiliului Local care a urmat a avut pe ordinea de zi 56 si sase rapoarte si informari, plus un proiect introdus pe ordinea suplimentara. A existat o singura interventie, din partea Liviei Sava (PD-L), care, la finalul sedintei, a solicitat un raport din partea Serviciului de gestionare a cainilor fara stapan. Sedinta s-a derulat `la o viteza` de aproape doua proiecte pe minut.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter