SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGVulturi uriasi au suflat foc, la FITS

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

S-a dus si cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Teatru: dupa 350 de spectacole de strada, concerte, spectacole- lectura, teatru, dans, expozitii si lansari de carte, FITS si sibienii si-au spus aseara la revedere. Despre cum a fost inchiderea vorbim in editia de maine, pana atunci insa va spunem cate ceva despre vulturul urias care a suflat flacari peste Sibiu.

VIDEO HD de la Festivalul International de teatru Sibiu 2010

Se ia un vultur urias de cativa metri, se ia o macara, se suspenda vulturul de macara, se aduc cateva amazoane pricepute in manuirea flacarilor si spectacolul e gata. Reteta spaniolilor din compania Carros de Foc a prins la publicul sibian si la turisti, asa ca sambata seara, multimi peste multimi s-au inghesuit pe strada Nicolae Balcescu si in Piata Mare sa vada vulturul de foc. Imensa pasare de prada s-a dovedit a fi generoasa: a zburat la doar cativa metri deasupra Sibiului pentru a da posibilitatea spectatorilor sa urmareasca acrobatiile unui artist, suspendat de gatul vulturului, si pentru a da posibilitatea amazoanelor sa-i puna in valoare penajul cu ajutorul focului.

Poze de la Festivalul International de teatru Sibiu 2010

Drumul focului si al vulturului a fost deschis de maurii care au dat pamantul spaniol pe cel romanesc si de Directia 5 care a avut cel mai bun acompaniament in Piata Mare: mii de spectatori care au cantat alaturi de membrii trupei despre primul sarut sau despre obsesii.

Click aici pt a vedea programul complet al Festivalului International de Teatru Sibiu 2010

Dan Perjovschi la Sibiu

Demult nu a mai deschis Dan Perjovschi o expozitie la Sibiu. Lucrari realizate de artist am vazut in urma cu cateva luni in cadrul unei expozitii colective, organizate de Brukenthal, dar pe Dan Perjovschi, cel care transforma pereti albi in arta, l-a vazut Sibiul la Festivalul International de Teatru.

Un perete intreg din curtea interioara a Teatrului National "Radu Stanca " s-a transformat in spatiu bun pentru creat, asa ca, inainte de inceperea FITS, Dan Perjovschi ne-a aratat in stilu-i caracteristic ca societatea spectacolului inseamna deopotriva cultura si bani, ne-a spus cate ceva despre incalzirea globala sau despre taierea salariilor. Altfel spus, ne-a aratat cum viata traieste o existenta paralela, artistica, prin doar cateva linii negre.

Dan Perjovschi a devenit cunoscut in Europa si in America prin creatiile sale nonconformiste, realizate in galerii de arta, pe nisip sau in subsolurile blocurilor. A expus la Muzeul de Arta Moderna din New York, Nasher Museum/Duke University, Kunsthalle Budapesta, Moderna Museet Stockholm, Portikus Frankfurt, Lombard Freid Project New York, Tate Modern Londra, Ludwig Museum Köln, Museums Quartier Viena, Centrul Pompidou Paris, Hamburg Kunstverein.

* Primele estimari ale organizatorilor Festivalului International de Teatru arata ca editia din acest an s-a bucurat de mai multi spectatori decat precedenta. Daca anul trecut se vorbea de 35.000 spectatori pe zi, se pare ca anul acesta la festival au participat peste 40.000 spectatori. Cresterea se datoreaza numarului mai mare de spectacole de strada si concerte.

*Cea de-a XVII-a editie a Festivalului International De Teatru De La Sibiu se vede si pe timbre: Asociatia Filatelistilor din judetul Sibiu in colaborare cu Oficiul Judetean de Posta Sibiu au realizat un plic special si o stampila speciala dedicate evenimentului. Ştampila special s-a aplicat in ziua de 1 iunie 2010 la Oficiul Postal Sibiu 1 pe intreaga corespondenta.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 07 iunie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter