SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Week-end de vis in Dumbrava Sibiului

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »

Complexul National Muzeal „ASTRA " din Sibiu are placerea de a va invita, in perioada ianuarie-martie 2009, sa petreceti un sejur de vis in atmosfera de iarna a satului traditional romanesc din Dumbrava Sibiului. Complexul National Muzeal ASTRA a conceput o oferta turistica de week-end adresata elevilor, studentilor si profesorilor din toata tara. Elevii pot veni insotiti de parinti sau de un mebru al familiei. Oferta este deosebit de avantajoasa ca pret si include o serie de activitati de agrement, dar si educationale, care pot fi adaptate in functie de dorintele fiecarui grup in parte. Pe langa facilitatile mentionate in documentul atasat, Muzeul ASTRA le ofera profesorilor insotitori gratuitate la cazare si la biletele de intrare in toate unitatile sale (se ia in calcul un profesor insotitor pentru un grup de 25 de elevi).

Aveti ocazia de a va familiariza cu obiceiurile si traditiile romanesti specifice acestei perioade și de a vizita monumentele de arhitectura și de tehnica populara din Muzeul in aer liber. Muzeul Civilizației Populare Tradiționale "ASTRA ", cunoscut de publicul larg cu denumirea simpla de "Muzeul satului " este cel mai mare muzeu in aer liber din estul Europei și se intinde pe o suprafata de 90 ha, oferindu-va posibilitatea de a va plimba pe aleile sale inconjurate de un peisaj mirific de iarna. Muzeul dispune de un peisaj diversificat, care include padure de stejari, de conifere, de fag, livezi de meri, plantații de vița-de-vie, la care se adauga livezile specifice fiecarei gospodarii in parte, precum și un lac ce recreeaza, in zona morilor de vant, peisajul specific zonei de Delta.

Activitati care se pot desfasura in cadrul Muzeului din Dumbrava Sibiului:
Activitați de joaca și instruire in zona Etno-Tehno Parc (Muzeul Copiilor)
Parcurgerea diverselor itinerarii tematice:
1.Monumentele religioase (Biserica din Bezded, Biserica din Dretea, Troițele din Rașinari și Bunești) – monumente istorice de excepție
2.Morile (de vant și de apa) – monumente reprezentative ale culturii romanești și europene
3.Satul olarilor
Plimbare cu trasura
Plimbare cu sania
Joc de popice
Jocuri de orientare in padure
Momente didactice: prezentarea funcționarii morilor hidraulice pe baza machetelor de la Etno-Tehno Parc, recunoașterea arborilor, metode de reconstrucție și restaurare a monumentelor istorice, elemente de istorie a tehnicii populare, elemente de arhitectura vernaculara, ateliere de meșteșuguri tradiționale, dansuri populare etc.

Cinemateca
Activitati in afara Muzeului in aer liber:
Vizite la celelalte unitați ale Complexului National Muzeal "ASTRA " din centrul Sibiului:
1.Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder "
2.Muzeul de Etnografie saseasca "Emil Sigerus "
3.Muzeul Civilizației Transilvane "ASTRA "
Vizite la expozitiile temporare ale muzeului
Vizitarea centrului istoric a Sibiului
Vizitarea Gradinii Zoologice (in imediata vecinatate a Muzeului in aer liber)
Vizitarea Parcului de Agrement din zona Dumbravei.

Costul unui sejur oferit de Complexul Național Muzeal "ASTRA " la Sibiu, este de 30 lei/1 noapte/elev sau 40 lei/2 nopti/elev. Acest pret include cazare la vila Diana (aflata in incinta Muzeului in aer liber) din Dumbrava Sibiului, accesul in toate unitatile muzeului, participarea la activitatile expuse mai sus. Activitațile didactice și de agrement pot fi completate cu altele, in funcție de dorințele vizitatorilor. Va punem la dispoziție un Centru de Informare Turistica modern, care va poate oferi gratuit informații despre posibilitațile de agrement din județul Sibiu.

Sejurul poate fi extins pe mai multe zile, in funcție de timpul de care dispuneți. in acest caz prețul se recalculeaza.

In incinta Muzeului in aer liber va stau la dispoziție doua restaurante unde puteți lua masa dupa un mediu tradițional romanesc. De asemenea, pensiunea Vila Diana va ofera – fara costuri suplimentare – posibilitatea de a prepara micul dejun sau alte gustari in cadrul bucatariei proprii. Pensiunea dispune și de o sala de mese.

Prețurile propuse nu includ cheltuielile de transport – a caror responsabilitate o va avea instituția dumneavoastra – și nici intrarea la instituții care nu aparțin Complexului Național Muzeal "ASTRA ".
Pentru informatii suplimentare va rog sa ne contactati: la numarul de telefon 0269 218 040 sau 0721 496 673 sau prin email la una din adresele urmatoare: ovidiubaron@gmail.com, emanuela.campean@muzeulastra.ro. Informații suplimentare puteți gasi pe situl nostru : www.muzeulastra.ro sau pe blogul Jurnal Virtual https://mjurnal.blogspot.com.


   
   

 
Sursa:
Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate luni, 12 ianuarie 2009






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter