SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGWeekend de iarna cu concerte, ateliere de creatie si mult teatru

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Primul weekend din decembrie este plin de evenimente interesante, a┼ča c─â in randurile urm─âtoare po┼úi afla unde v─â pute┼úi distra in Sibiu.


Ast─âzi este ultima zi in care po┼úi merge la Festivalul Interna┼úional MagicArtFest. Ajuns la cea de-a VI-a edi┼úie, festivalul ┼či-a propus s─â adune arti┼čti renumi┼úi intr-un „dialog magic " care s─â incante publicul. Astfel, de la ora17:30, la Sala Studio, de la Teatrul Gong, se va lansa lucrarea „Despre arta p─âpu┼čarilor romani ", de Toma Hogea.

De la ora 19:00 spectatorii se vor putea bucura de „Tainele magiei japoneze ", cu Nobu and Zouri, din Japonia, iar de la ora 20:00, va avea loc „Sand Fantasy ", cu Ilana Yahav, din Israel. Spectacolele de la orele 19:00 ┼či 20:00 se adreseaz─â tinerilor ┼či adul┼úilor ┼či nu sunt recomandate copiilor cu varsta sub 6 ani. Pre┼úul unui bilet este de 7 lei.

Programul in Targul de Cr─âciun continu─â ┼či in acest sfar┼čit de s─âpt─âman─â. Weekend-ul albastru va aduce in Pia╚Ťa Mare colinde ┼či cantece de Cr─âciun din repertoriul interna┼úional - muzic─â vienez─â din crea┼úiile lui Johann Straus ╚Öi piese jazzy vor fi readuse in prim-plan de orchestra Formuzica ╚Öi de sibienii de la Guilty Lemon.

Designerul florist Ioana Mihai Nechifor, care a ob┼úinut locul II la Concursul Na┼úional de Aranjamente Florale, a preg─âtit inc─â un eveniment marca City Flowers pentru sibieni care se va desf─â┼čura in perioda 5-6 decembrie. Atelierul de tehnic─â floral─â cu tema ,,Aranjament de Cr─âciun " este la a II-a edi┼úie ┼či se va desf─â┼čura, intre orele 17:00-18:30 sau 19:00-20:30, la Casa Artelor din Pia┼úa Mic─â nr. 21.

Compania de Teatru BECOME ii a┼čteapt─â pe iubitorii de teatru la spectacolul "HAZ DE neCAZ" - momente comice. Spectacolul va avea loc de la ora 20:00, la Adore. Pre┼úul unui bilet este de 15 lei intreg ┼či 10 lei pentru elevi, studen┼úi ┼či pensionari.

Tot vineri, de la ora 19:00, la Teatrul „Radu Stanca ", se joac─â „Take, Ianke si Cadar ". „Take, Ianke ┼či Cadar ", in regia lui Dan Glasu este un spectacol despre trei prieteni, intre care se interpun diverse bariere sociale.

" Take, Ianke si Cadar " prezint─â povestea unor negustori - un evreu, un roman ┼či un turc, care i┼či impart clientela. Fata evreului ┼či b─âiatul romanului ajung s─â se iubeasc─â, povestea lor de dragoste fiind imposibil─â, in concep┼úia ta┼úilor. Batranul Cadar, ve┼čnic indr─âgostit ┼či mereu pus pe ┼čotii, face ins─â in a┼ča fel incat istoria s─â aib─â un final fericit.

Weekend-ul aduce pentru cei mici, samb─ât─â, de la ora 10:00, „Juc─âriada lui Mo┼č Cr─âciun ".

„Jucariada lui Mo┼č Cr─âciun este primul festival al copiilor organizat in Sibiu de Magic Hands Studio, dedicat colect─ârii de fonduri in scop umanitar ┼či avea loc in data de 7 decembrie, intr-o loca┼úie central─â din ora┼č. Acest eveniment i┼či propune s─â aduc─â un prilej de bucurie copiilor, o oportunitate de dezvoltare pentru p─ârin┼úi, copii ┼či cadre didactice. Fiecare prichindel este rugat s─â aduc─â o juc─ârie care poate fi donat─â copiilor mai pu┼úin noroco┼či, iar dac─â ii e greu s─â se despart─â de ea, ii d─âm noi alta, pe care o vom confec┼úiona in Atelierul lui Mo┼č Cr─âciun ", spun organizatorii.

Evenimentul promite participan┼úilor o zi de poveste, din care nu vor lipsi jocurile, concursurile, ateliere de crea┼úie, muzica live, piesele de teatru, precum ┼či o serie intreag─â de alte surprize preg─âtite de echipa Magic Hands Studio.

Seria spectacolelor continu─â la „Radu Stanca ", unde de la ora 19:00, se joac─â „Solitaritate ", in regia Gianinei C─ârbunariu, o co-produc╚Ťie a Teatrului Na╚Ťional din Sibiu, Theatre National Bruxelles, l'Odéon-théatre de l'Europe ╚Öi Festival d'Avignon 2014, in cadrul Proiectului Cities on Stage, co-finan╚Ťat prin Programul CULTURA al Uniunii Europene.

De la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facult─â┼úii de Litere ┼či Arte Sibiu, se joac─â Romeo ┼či Julieta, in regia lui Bogdan S─âr─âtean. Celebra poveste de dragoste va fi pus─â in scen─â de Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu F─âl─âma╚Ö, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Andrada Popl─âcean, Tudor R─âileanu, C─âlin Roajd─â, Mihaela ╚śandru ┼či Alexandra ╚śerban. Ziua de duminic─â incepe cu un spectacol dedicat celor mici.

Duminica, de la ora 11:00, Teatrul Gong prezint─â „Frumoasa ┼či Bestia ", dup─â Giovanni Francesco Straparola.

„Va invitam intr-un loc magic, un loc in care florile vorbesc cu glas de clopo┼úel ┼či ne m─âsoar─â timpul ┼či ritmul vie┼úii noastre, in care Zanele sunt Zani, mesele sunt vii ┼či ne servesc cu fructe juc─âu┼če, in care bufni┼úele sunt povestitori ┼či servitorii castelului vorbesc fiecare limba lui ┼či totu┼či se inteleg de minune. Un loc in care e atat de u┼čor s─â te indr─âgoste┼čti de o fat─â frumoas─â, care seam─ân─â cu un vis de floare, cu o petal─â de lumin─â pe care chiar dac─â nu o vede┼úi, voi. cei cu Zane in priviri, sti┼úi c─â e acolo, in coltul ochiului care nu a uitat niciodat─â de luminile dintai ale copilului din voi ", spun organizatorii.

Seria reprezenta┼úiilor continu─â duminic─â, la „Radu Stanca ", unde de la ora 19:00 se joac─â „Opinia public─â ", de Aurel Baranga.

„Opinia Public─â " in regia lui Cristian Theodor Popescu este un spectacolul – ┼čedin┼ú─â cu publicul dup─â textul omonim scris de Aurel Baranga in perioada comunist─â ┼či prezint─â o incursiune aproape antropologic─â prin care se reconstruie┼čte, cu mult umor ┼či cu senin─âtate, contextul social ┼či uman al acelor vremuri.

in accea┼či zi, de la ora 20.00, Teatrul Na┼úional „Radu Stanca " prezint─â premiera spectacolului „┼óes─âtorul de vise - Poveste de Cr─âciun ", in regia lui Florin Co┼čule┼ú.

Actorii sibieni aduc magia s─ârb─âtorilor de iarn─â intr-un spectacol original care are ca tem─â colindul din Ajunul Cr─âciunului. Povestea induio┼č─âtoare scris─â de actorii Alexandru Curta ┼či Florin Co┼čule┼ú innoad─â speran┼úele ┼či decep┼úiile unor tineri care se intalnesc intr-o sta┼úie de tren, in Ajunul Cr─âciunului. To┼úi sunt lega┼úi printr-un fir invizibil, acela┼či care leag─â trecutul de viitor, denumit de unii destin, iar de al┼úii noroc. Cu umor, surprize ┼či drag de poveste, se intrevede la final o ┼úes─âtur─â din care lumineaz─â un singur ┼úel, acela de a colinda ┼či de a imp─ârt─â┼či cu ceilal┼úi propria poveste.

„Dorin┼úa ancestral─â de a colinda in seara de ajun a Cr─âciunului este un sentiment ce nu ┼úine de tradi┼úia unei anumite comunit─â┼úi, ci este un imbold ce vine din filonul vital al fiin┼úei umane, impreun─â cu n─âzuin┼úa de a nu fi singur in aceast─â perioad─â ", a spus Florin Co┼čule┼ú, in timpul preg─âtirilor pentru spectacol.

„┼óes─âtorul de vise - Poveste de Cr─âciun " este un spectacol ce imbin─â jocul actorilor cu muzica de cor ┼či instrumental─â live intr-o montare ce creeaz─â atmosfera unui loc mistic, plin de speran┼ú─â.

Din distribu┼úia acestui spectacol fac parte studen┼úii Robert Mihart, Ana Maria Vere┼č, Constantin Podu, Sebastian Dobrescu ┼či Alexandra Ceaca, iar corul este format din studen┼úii anului I, II ┼či III ai Departamentului de Art─â Teatral─â din cadrul Universit─â┼úii Lucian Blaga Sibiu.

Spectacolul va avea loc duminic─â, 8 decembrie, de la ora 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facult─â┼úii de Litere ┼či Arte. Toate biletele pentru data de 8 decembrie au fost epuizate. Urm─âtoarele reprezenta┼úii ale spectacolului vor avea loc joi, 12 decembrie, duminic─â, 15 decembrie ┼či vineri, 20 decembrie, de la orele 20:00, la Studioul CAVAS din cadrul Facult─â┼úii de Litere ┼či Arte. Pre┼úul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere pentru elevi, studen┼úi ┼či pensionari.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 08 decembrie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter