SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGYes, we can! In ianuarie 2010 mergem pe centura

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Sunt virgin in "problema" centurii ocolitoare a Sibiului. Habar nu am despre contracte, termene, consortii de firme si plati de la Guvern. Cu toate acestea, ieri m-am plimbat pe toata centura Sibiului, alaturi de prefectul Constantin Trihenea si de parlamentarii Ion Ariton si Cornel Stirbet.

Vazuta de pe santier, centura Sibiului pare mai aproape de finalizare decat din declaratii ale oficialitatilor sau din articolele de presa despre finantari si contracte. Punctul de plecare de ieri a fost jonctiunea dintre centura si iesirea spre Medias din Sibiu. Prefectul, deputatul si senatorul sunt primiti de constructori. Incep discutiile. Lucrarile avanseaza, se poate vedea deja nodul rutier trasat in zona, arterele de iesire spre Sibiu de pe centura si podul. In ultima luna au fost probleme cu ploile care au cam pus piedica terasamentelor. Optimism.

Popasul numarul 1: cativa kilometri est, spre Ocna Sibiului si Cristian. Aici se lucreaza ca in documenatrele de pe Discovery, adica sunt in constructie sute de piloni, se ridica la zeci de metri inaltime un viaduct lung de 386 de metri, apare o intersectie peste calea ferata, plus terasamentul soselei la vreo 20 de metri inaltime. Cand afla lungimea viaductului prefectul Trihenea spune ca ar putea fi un pod peste Dunare la ce lungime are. Constructorul spune ca depaseste in lungime si cel mai lung pod din autostrada Transilvania, facuta de Bechtel.

Popasul numarul 2: inapoi la locul de intalnire si mai departe spre Gusterita. Pe aproape toata distanta, este realizat deja terasamentul. Aici apar primele probleme majore. Electrica trebuie sa mute un pilon de sustinere pentru liniile de inalta tensiune. Multe acte, aprobari, birocratie si timp. Oamenii de pe santier, mai avizati, spun ca e munca de sase luni si peste un milion de euro. Parlamentarii sunt mai optimisti. "O sa luam legatura cu cei de la Electrica si in momentul in care si domnul Berceanu va fi la Sibiu o sa urgentam relocarea stalpului. Pana luna viitoare, o sa aiba front de lucru constructorul", spune Ion Ariton. Stirbet il sustine. Trihenea este mai rezervat. Pana atunci se lucreaza in jurul stalpului.

Popasul numarul 4: podul peste DN 1. Pana la el am mers cu 120 de kilometri pe ora pe viitoarea centura a Sibiului. Sunt mari portiuni deja asfaltate, pe altele se toarna un fel de asfalt care ajuta la stabilizarea terasamentului. In multe locuri arata a autostrada adevarata, fara marcaje. De asemenea, multe poduri arata ca si cum ar fi terminate. Este clar ca aici este si cel mai avansat tronson. Pe partea acesta se si intentioneaza deeschiderea centurii in ianuarie 2009. Ariton si Stirbet spun ca termenul ramane in vigoare. Trihenea si constructorul iar sunt putin rezervati. Eu cred ca se poate. Dintre noi toti, prefectul Trihenea si constructorul sunt singurii care se pricep.

Din anii ’70 se vorbeste
In cele doua ore si ceva petrecute pe centura am auzit multe detalii tehnice si declaratii politice. Cea mai tare vorba a spus-o insa un muncitor, ceva sef pe acolo: "Din 72 lucrez in Sibiu. De atunci se vorbea despre o centura a Sibiului. Nu asta, dar o centura. Sper ca in cativa ani o sa fie gata asta". Yes, we can!
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 03 iulie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter