SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZbor in bataia procesului, la Aeroport

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sistemul a fost mutat mai in fata, catre pista, cu 103 metri. Sistemul ILS nu a mai putut fi folosit din luna august a anului trecut, cand s-au produs alunecarile de teren la capatul zonei de siguranta a pistei aeroportului.

Explicatiile lui Bottesch

Tot, ieri, in fata alesilor judeteni, Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean, a prezentat o informare privind masurile care au fost luate dupa producerea alunecarilor de teren. Totodata, a punctat si situatia existenta in acest moment, in ceea ce priveste disputa cu executantul, proiectantul si consultantul investitiei. " Expertiza comandata stabileste faptul ca alunecarea s-a produs ca urmare a unor greseli atat de proiectare, cat si de executie, mai concret, este vorba de insuficienta sistemului de drenaj respectiv utilizarea de pamant necorespunzator pentru umplutura. Lucrarea aflandu-se in perioada de garantie, nefiind realizata receptia finala, au fost notificati constructorul si proiectantul sa remedieze deficientele aparute pe propria lor cheltuiala. Constructorul a raspuns ca se considera nevinovat si ca nu va executa lucrarile decat pe baza de contract si contra cost, iar proiectantul nu a raspuns la notificare", sustine Martin Bottesch..

Se executa garantiile de buna executie

La cererea constructorului Max Bögl Aeroport Sibiu, Banca Raiffeisen a constituit o scrisoare de garantie bancara sub nr. GI/12618 in 11.06.2007. La aceasta data valoarea garantiei bancare este de 1.373.674,68 euro, iar garantia este valabila pana la data de 15 iulie 2011.

De asemenea, la cererea Antreprenorului Max Bögl Aeroport Sibiu, Banca Unicredit Ţiriac a constituit o scrisoare de garantie bancara sub nr. LG/PB074624 in 19.11.2007. La aceasta data valoarea garantiei bancare este de 66.756,60 euro, garantia fiind valabila tot pana la data de 15 iulie 2011. Raportat la concluziile expertizei, Consiliul Judetean a formulat in 24 ianuarie o revendicare, prin care a solicitat societatii Dornier Consulting, consultantul, ca in conformitate cu prevederile clauzei 2.5 [Revendicarile Beneficiarului] si clauza 4.2 [Garantia de buna executie] din contractul incheiat intre Beneficiar si Constructor, sa determine daca cererea de executare a garantiei de buna executie a Constructorului este intemeiata. Prin raportul emis de Dornier Consulting GmbH in 4 februarie acesta concluzioneaza: revendicarea Beneficiarului este formulata corect in toate punctele redactate conform clauzelor contractului si toate termenele necesare au fost respectate si conditiile formal juridice, conform contractului de executie lucrari (Conditiile Generale si Conditiile Speciale) pentru retinerea garantiei de buna executie sunt indeplinite. Ca atare, Consiliul Judetean Sibiu poate adresa bancilor emitente o cerere de plata a sumelor prevazute in scrisorile de garantie bancara.

Consiliul Judetean a mers in instanta

Cum nici constructorul si nici proiectantul nu isi asuma nicio vina, Consiliul Judetean a recurs la instanta pentru a-si recupera pagubele. in acest sens, CJ a incheiat un contract de asistenta juridica cu Cabinetul individual de avocatura Lucian Chirila din Sibiu. Astfel, Consiliul Judetean si RA Aeroportul International Sibiu, in calitate de beneficiari ai lucrarilor de modernizare, au declansat procedura de conciliere impotriva tuturor factorilor implicati in derularea proiectului, respectiv: Proiectant, Constructor, Consultant. Procedura era obligatorie inainte de sesizarea instantei de judecata. in conditiile in care, asa cum se precizeaza in expertiza mentionata mai sus, expertul a stabilit doar cauzalitati tehnice, fara a stabili vinovatii, reprezentantii beneficiarilor au hotarat ca procedura judiciara sa se deruleze in contradictoriu cu toate partile implicate.

O asemenea abordare da posibilitatea unei raspunderi solidare a Constructorului, Proiectantului si Consultantului(fiecare dintre ei poate fi urmarit pentru intreg prejudiciul, urmand ca desocotirea sa se poarte separat de catre acestia, ulterior).

La conciliere, care s-a desfasurat in data de 11 februarie 2011, au participat toate partile, asistate fiind de avocati, insa nici una nu si-a recunoscut culpa considerand ca ceilalti participanti la proiect ar fi vinovati de prejudiciul produs.

in aceste conditii, in data de 21 februarie 2011 a fost inregistrata actiunea judiciara la Tribunalul Sibiu, fixandu-seun prim termen de judecata pentru 10 mai 2011.

Alta licitatie, alte lucrari

Consiliul Judetean Sibiu a comandat un caiet de sarcini in vederea intocmirii unei documentatii de avizare pentru lucrari de interventie (DALI) si a proiectului tehnic pentru lucrarile de remediere. "Referitor la intentia noastra initiala de a licita concomitent proiectarea si executia, precizam ca am revenit asupra ei, considerand ca realizarea, mai intai, a unei documentatii de tip DALI, care este asemanatoare unui studiu de fezabilitate, dar, spre deosebire de acesta, se refera nu la o lucrare noua, ci la una deja executata care necesita interventii, ofera baza necesara pentru proiectare si pentru o evaluare corecta a costurilor lucrarilor. Receptia caietului de sarcini pe baza caruia urmeaza sa se efectueze licitatia pentru intocmirea DALI si a proiectului tehnic s-a finalizat in aceasta saptamana. Costurile intocmirii documentatiei si a proiectului sunt evaluate la 180.000 Euro fara TVA si vor fi suportate din garantia de buna executie a Constructorului. Intentionam publicarea in scurt timp a anuntului de licitatie", a incheiat Martin Bottesch, presedintele CJ Sibiu.
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 02 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter