SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZeci de camere video vor sta cu "ochii" pe Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sibiul va avea in viitor un sistem de supraveghere cu camere video care va acoperi toate zonele importante si aglomerate din oras, sistem care va sta la dispozitia politiei si al altor structuri din domeniul ordinii publice.

Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a explicat ieri, intr-o conferinta de presa, ca municipalitatea a inceput sa pregateasca un proiect pentru instalarea de aproximativ 125 de camere in oras, proiect care cel mai probabil va fi depus pentru finantare din fonduri europene.

"in curtea scolii vom avea chiar noi grija sa punem camere de vederi fiindca sunt incidente destul de multe. Ieri am discutat pe marginea proiectului de supraveghere video in oras, colegii au facut o Harta cu locatiile importante, toate scolile, toate intersectiile mari si asa mai departe. Vrem sa obtinem finantare europeana pentru asa ceva, este un proiect mare si scump", a declarat Iohannis.

Primarul spune ca varianta cea mai buna este ca proiectul sa fie finantat din fonduri europene, iar varianta minimala este din bugetul local si estimeaza ca investitia va fi de ordinul milioanelor de euro.

Institutiile cum sunt Politia, Jandarmeria, ISU, sau chiar Procuratura ar putea avea acces la datele preluate de aceste camere si care vor fi stocate.Camere in clase - o prostie

Pe de alta parte, primarul Klaus Iohannis spune ca instalarea de camere video in salile de clasa i se pare o prostie, intrebat fiind ce parere are despre initiativa unui deputat sibian care a cerut instalarea de astfel de camere in fiecare clasa pentru combaterea violentei in scoli.

"in calitate de dascal consider ca este o prostie, in calitate de primar mi-e egal, fiecare scoala are libertatea de a alege. Au existat intentii de a urmari ce se intampla in clasa de multa vreme. Eu am lucrat in diferite scoli, pe vremuri unii directori si-au instalat tot felul de sisteme de microfoane, de statii centralizate si stateau in timpul orei si ascultau ce zice dascalul la clasa. Eu personal cred ca si dascalul are dreptul sa-si exercite liber profesia fara sa stea un spion fie electronic, fie viu, in spatele lui. Acest punct de vedere l-am avut si cand am lucrat la inspectoratul scolar. Nu am permis inspectorilor sa intre neanuntati la ora de curs. Au fost obligati sa anunte directiunea, dascalul ca va primi aceasta vizita, deci nu numai ca mi se pare o prostie, sunt total contra unei astfel de initiative", a spus Iohannis.

in curtea scolii sau la intrarea in scoala insa camerele video sunt chiar indicate, este de parere primarul.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 07 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter