SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZeci de persoane invata meserie gratis

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Peste 100 de persoane din comuna Laslea au participat zilele trecute la o actiune de consiliere si orientare profesionala cu scopul de a fi selectate pentru cursuri gratuite de calificare in numeroase meserii. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Sibiu, in parteneriat cu firma SC CELLA INVEST SRL din Alba, acreditata pentru organizarea de cursuri de calificare finantate prin fonduri europene, prin POS DRU.

"Am demarat proiectul nostru de dezvoltare a resurselor umane prin care ne propunem sa le oferim oamenilor din mediul rural, in special tinerilor, o calificare si competente profesionale si in alte meserii decat in agricultura. Prin aceste cursuri dorim sa cream o retea de oameni calificati care deservesc o retea de servicii intr-o comunitate locala. Intentionam ca pe langa meseria pe care o vor dobandi, acesti oameni sa fie autorizati si vom face demersuri, ca prin intermediul unor sponsorizari, cei mai constiinciosi dintre ei sa primeasca drept premiu si o geanta de scule pentru practicarea meseriei alese ", a declarat intr-o conferinta de presa Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Cursurile propuse de firma amintita vizeaza meserii ca cea de electrician instalatii si echipamente industriale, zidar - pietrar - tencuitor, frizer - coafeza - manichiurista - pedichiurista, cosmeticiana, dulgher - tamplar - parchetar, competente antreprenoriale, operator masini cu comanda numerica, lucrator in comert, ingrijitoare bolnavi si batrani la domiciliu, ingrijitoare copii/ baby sitter, operator introducere, validare si prelucrare date, cofetar - patiser, tamplar universal.

Prin acest proiect se urmareste `i pregatirea in domeniul agricol pentru revitalizarea ocupatiilor traditionale din zonele etnografice ale judetului, precum cultivarea vitei-de-vie, cresterea animalelor si valorificarea produselor. Totodata, in cadrul acestui proiect se pot organiza cursuri de ghizi turistici necesari pentru implementarea altor proiecte ale Consiliului Judetean, precum "Promovarea traseelor turistice tematice " sau "Zilele Culturale ale judetului Sibiu ".

Potrivit reprezentantilor CJ, in perioada 2012 - 2016, se doreste ca minimum 3.000 de persoane din judet sa fie instruite in meserii care se cer in mediul rural si mic urban, dintre care cel putin 50 de persoane vor urma cursuri de formare de ghizi turistici.

in alegerea cursului se tine cont de pregatirea profesionala, precum si de preferintele si abilitatile solicitantilor. in urma parcurgerii acestor cursuri, participantii vor primi certificate de calificare profesionala in meseriile propuse de firma partenera in acest proiect.

Pentru implementarea acestui proiect, Consiliul Judetean Sibiu preconizeaza sa lucreze in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judetean, Camera Agricola, AJOFM prin Centrul de Formare Profesionala a Adultilor, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, Casa Corpului Didactic, Centrul pentru Formare Continua in Limba Germana, cu sediul la Medias, GAL-urile, ONG-urile, firmele care au obtinut finantare nerambursabila in vederea organizarii unor cursuri gratuite.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 24 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter