SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZeci de politisti sunt zilnic in scoli

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Politistii sibieni desfasoara pana la data de 21 iunie, in tot judetul Sibiu, activitati preventive in vederea cresterii climatului de siguranta in unitatile de invatamant si in zona adiacenta acestora. Scopul actiunilor este de a creste gradul de siguranta a elevilor, dar si de a preveni victimizarea minorilor si delincventa juvenile.

Actiunile sunt desfasurate de politistii de ordine publica, politistii rutieri si lucratori din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

in perioada 24 - 30 mai au fost desfasurate activitati preventive in 91 de unitati de invatamant din judetul Sibiu, la care au participat 1.877 de elevi. "Au fost abordate, in cadrul orelor de dirigentie, aspecte privind prevenirea faptelor cu violenta dintre elevi, a agresiunilor verbale, a consumului de stupefiante, dar si respectarea regulilor de circulatie si pastrarea ordinii si linistii publice. La actiuni au participat zilnic, in medie, 71 efective de politie. Politistii sibieni vor continua activitatile pe aceasta linie si in saptamanile ce vor urma, pana la finalizarea anului scolar. Pe timpul vacantei vor fi desfasurate actiuni preventive in taberele scolare ", a declarat Anca Bloanca, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Masurile pe care politia le intreprinde pentru a preveni infractionalitatea in randul elevilor trebuie conjugate, spun oamenii legii, cu eforturile parintilor de a se implica in educatia si siguranta copiilor. "Familia are un rol foarte important in viata copiilor, motiv pentru care, parintilor le adresam recomandarea de a se informa permanent cu privire la locurile pe care le frecventeaza copiii, persoanele in anturajul carora isi petrec timpul liber, precum si informatiile la care acestia au acces ", a mai spus purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Politistii sibieni le recomanda elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal ca pe drumul spre scoala, sau spre casa sa nu stea de vorba cu persoane necunoscute si sa nu dea detalii despre adresa de domiciliu, atunci cand sunt singuri. Daca se simt urmariti, copiii trebuie sa mearga prin locuri intens circulate si sa ceara ajutorul unei alte persoane adulte, sau unui politist, daca este in zona. De asemenea, trebuie sa respecte regulile de circulatie; sa nu aiba bunuri de valoare asupra lor cand merg la scoala (bani, bijuterii, telefoane mobile); sa evite implicarea in diverse altercatii si fapte de violenta cu alti colegi, atat in incinta scolilor, cat si in afara acestora. Pe elevii mai mari, politistii ii sfatuiesc sa evite anturajul persoanelor pe care nu le cunosc, precum si consumul de bauturi alcoolice sau de substante stupefiante si sa nu isi insuseasca bunurile altor colegi. (L. B.)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 07 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter