SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZilele Muzicale Romano-Americane aduc la Sibiu o premiera europeana

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Sibiul impreuna cu toti sibienii se muta in aceasta perioada peste ocean. O vor face stand acasa, prin intermediul muzicii si al Zilelor Muziclae Romano-Americane, eveniment ce are loc in perioada 17 -29 iunie, in mai multe locatii din Sibiu. "Vor fi foarte multe concerte, iar festivalul va culmina cu un concert grandios in Piata Mare", a spus Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, organizatorul evenimentului.

Doar inceputul

Sala Thalia, Sala Festiva a Bibliotecii Judetene Astra Sibiu, Biserica Romano-Catolica "Sfanta Treime" din Piata Mare si curtea Muzeului National Brukenthal sunt locurile in care reprezentanti ai muzicii americane vor gasi un limbaj comun cu melomanii. Evenimentul s-a lansat deja, pentru ca ieri, la Sala Thalia a avut loc un recital cameral sustinut de violonistul Vasile ┼×ut, violista Ioana Luca si de pianista Teodora Carciumaru. Acesta a fost, insa, doar primul dintr-o serie de sapte concerte si recitaluri care promit sa-i tina cu sufletul la gura pe toti cei care iubesc muzica.

Cei care au ratat recitalul de ieri sunt asteptati joi, 19 iunie, la Sala Thalia, incepand cu ora 19, pentru a se delecta cu un concert simfonic cu totul special, mai ales ca vor audia o premiera europeana. Este vorba despre compozitia lui Marilyn Shrude, Concertul pentru vioara si orchestra, sustinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si de solista Ioana Galu, conduse de dirijorul Emily Freeman Brown. Pe langa premiera europeana, programul de joi mai cuprinde Morton Gould: "American Salute", Samuel Barber: Adagio for Strings, Antonin Dvorak: Simfonia 9 - partea II, Leroy Anderson: Fiddle Faddle, Arr.

Robert Russel Bennett: Suita Porgy and Bess.

"Concertul a avut premiera mondiala in 3 mai in Statele Unite ale Americii. Este scris intr-o singura parte si este bazat pe "Cartea orelor" de Rilke", a spus Ioana Galu, care s-a gandit ca un astfel de concert, care a avut premiera mondiala pe 3 mai 2014, ar fi deosebit de interesant pentru melomanii sibieni. La randul sau, Marilyn Shrude crede ca un concert este "un parteneriat al sufletelor" si ca lucrarea sa aproape ca nu poate fi numita "concert" in intelesul traditional al termenului.

Mai multe locatii

Acestea sunt insa doar doua dintre manifestarile care pun pe jar Zilele Muzicale Romano-Americane pentru ca vineri, 20 iunie, in Sala festiva a Bibliotecii Judetene Astra va avea loc un recital de muzica romaneasca, sambata, 21 iunie, la Biserica Romano-Catolica din Piata Mare, un concert cameral cu orga, marti, 24 iunie, la Sala Thalia, un recital cameral, vineri, 27 iunie, in curtea Muzeului National Brukenthal (sau la Sala Thalia daca ploua), tot un concert cameral, pentru ca festivalul sa puna punct manifestarilor cu concertul simfonic "Russian Night", ce se va desfasura duminica, 29 iunie, in Piata Mare.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 18 iunie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 31 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter