SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



"Ziua antidrog " in Piata Mare, condimentata cu panarama si "talpi "

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Joi a fost, la Sibiu, Ziua Prevenirii Consumului de Droguri. Zi in care orga­nizatorii, In­spectoratul de Politie Jude­tean Sibiu, Centrul de Pre­venire, Eva­luare si Consiliere Antidrog Sibiu (din cadrul Autoritatii Nationale Antidrog), Auto­ritatea de Sanatate Pu­blica si Crucea Rosie-Filiala Sibiu au incercat sa con­stientizeze cetatenii, in special pe cei tineri, cu privire la riscul consumului de droguri, in special cele cunoscute sub titulatura de "etnobotanice ". Astfel, in Piata Mare, a fost instalat un cort unde, pe langa pliante si afise cu informatii despre riscurile consumului de droguri si metodele de prevenire a lui, se aflau si detalii privind con­tactarea si sprijinul pe care il pot oferi organele specializate, cei amatori puteau, gratuit, sa isi verifice tensiunea arteriala si greutatea, gratie unui grup de voluntari - toti tineri - ai Crucii Rosii. Au mai fost prezenti prefectul de Sibiu, Horatiu Racuciu, seful CRPECA Alba, comisar-sef dr. Ioan Popa, reprezentanti ai ASP, IPJ si CPECA Sibiu.

Evenimentul ar fi decurs intre coordonatele normale celor de categoria sa, respectiv pliante impartite, spoturi audio si traditionalii pensionari care stau la coada sa isi ia tensiunea "gratis, ca la doctor costa bani " daca o serie de evenimente, putem spune pitoresti, nu l-au transformat intr-un spectacol stradal cu discursuri antigu­verna­men­tale, politisti, presa si public. Ca la, vorba aceea, panarama.

"Condimente " ale manifestarii

A fost, in primul rand, o "talpa " pusa chiar de Primaria Sibiu, care, dupa ce a aprobat mani­festarea, a ordonat intreru­perea difuzarii spoturilor audio, sub pretextul ca este sedinta de consiliu local, desi aceasta nu incepuse inca. intrebare: daca se stia de sedinta Consiliului Local, de ce nu s-a aprobat manifestarea antidrog la o ora la care nu ar fi deranjat apelurile audio la renuntarea consu­mului de etnobotanice?

A urmat un adevarat show, un fel de stand-up comedy, personajul principal fiind un tanar care se autointitula medic, si care s-a luat, pe durata aproape a intregii manifestari, de toti care i-au aparut in campul sau vizual: voluntarii Crucii Rosii pe care ii acuza de lipsa de pregatire medicala, de prefectul Racuciu pe consi­derente politice, de politie pe care o soma sa il aresteze (si incerca tot posibilul, din cate se vedea, ca politistii sa recurga la acest gest), de presa ca il fil­meaza si ca nu va avea curajul sa il dea pe post, totul condi­mentat cu opinii politice si dis­cutii cu glas ridicat. Cert este ca omul avea nevoie de publi­citate, dar aproape sigur s-a ales cu o amenda pentru tulbu­rarea linistii publice si a fost la un fir de par si de ultraj.

O reactie ciudata

Ciudata ni s-a parut reactia unei reprezentante a CPECA Sibiu care, desi vedea ca un coleg de-al sau dadea relatii presei, il intrerupea non-stop cerandu-i tot felul de detalii privind organizarea si care, la solicitarea noastra de a-l lasa pe reprezentantul politiei de a ne da detalii, a reactionat apostrofandu-ne ca nu stie daca interlocutorul nostru are aprobare de a vorbi cu presa. O informam ca inspectorul de politie Lucian Ghidiu a avut aprobarea de a vorbi cu presa, fiind unul dintre colaboratorii nostri de multa vreme; lucru pe care l-a aflat si dumneaei, dupa ce a dat ceva telefoane cu voce ridicata. Totusi, asemenea iesiri, mai ales in public si mai ales de fata cu presa ar trebui stapanite, spre binele imaginii institutiei care te plateste, iar o informatie despre un eveni­ment public la care este pre­zent insusi seful tau nu da bine sa fie obstructionata de un functionar cu prea mult exces de zel la purtator. Nici nu credem ca acea informatie este "lovita " de termenul "cla­sificat " si ca doar anumite per­soane au "aprobarea " de a da date despre pliante, participanti si semnificatia "Zilei Antidrog " de la Sibiu.

Asiguram, pe aceasta cale conducerea CPECA Sibiu, ca, in ciuda acestui nedorit inci­dent, colaborarea noastra cu institutia se va desfasura sub acelasi semn al deschiderii spre binele comunitatii si sun­tem siguri ca asemenea mani­festari - mai ales in public - ale anumitor functionari, vor fi evita­te, daca nu chiar absente, pe viitor.
de Dumitru Chiselita


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 30 septembrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter