SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZiua Mondiala a Muntilor Carpati

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

La Casa Turistilor din Paltinis vor avea loc, sambata, manifestarile prilejuite de marcarea

Zilei Mondiale a Muntilor Carpati, eveniment organizat de Asociatia "Paltinis 1450 ".

Daca anul trecut, "Zilele " au fost axate mai mult pe latura de agrement a turismului montan, anul acesta se va marsa pe "ce se poate face ", concret, pentru revigorarea si promovarea turismului montan in zona Muntilor Cindrel.

Startul Zilei Mondiale a Muntilor Carpati se va da sambata dimineata, la ora 8, in fata Salii "Transilvania ", cand, sub sloganul "Let's do it Romania! ", un grup de voluntari sibieni, la care s-au asociat si membri ai organizatiei "S.O.S. Satele Copiilor ", vor urca in Paltinis, unde, de la ora 10, vor demara o ampla actiune de igienizare a statiunii si a imprejurimilor sale.

Seminarul "Oportunitati de Dezvoltare Turistica in Muntii Carpati ", principalul eveniment al zilei, va debuta in sala de conferinte "Constantin Noica " de la Casa Turistilor si va fi urmat de o discutie deschisa pe tema dezvoltarii zonei turistice in Muntii Cindrel si proiectele pe aceasta tema demarate in judetele Sibiu, Valcea, Alba, Gorj si Hunedoara.

in cadrul seminarului vor prezenta expuneri prof. dr. Mircea Dragoteanu, cu "A fost odata Hohe Rinne ", un excurs in date si imagini in istoria statiunii Paltinis, Dumitru Ungureanu de la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu, cu "Think Green "/ "Gandeste verde ", despre necesitatea unei educatii ecologice, pentru intelegerea conexiunii dintre actiunile omului asupra mediului inconjurator si felul in care acesta este afectat de ele si prof. univ. dr. Ion Velcea, decanul Facultatii de Geografia Turismului din cadrul Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir ", despre "Oportunitati de dezvoltare turistica in Muntii Cindrel".

Discutiile post-seminar se vor axa, in primul rand, dupa cum ne-au spus organizatorii, pe prezentarea stadiului actual al proiectelor aflate in derulare, care tin de infrastructura turistica din zona Cindrelului, inclusiv dezvoltarea zonei schiabile din Paltinis, necesitatea infiintarii unui parteneriat public-privat pentru promovarea turismului montan si un studiu comparativ al proiectelor pe aceeasi tema derulate de judetele vecine.

de Dumitru Chiselita


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 24 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter