SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZiua reducerilor

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

24 de angajati pleaca din institutiile Consiliului Judetean

Dupa aproape trei saptamani in care conducerea Consiliului Judetean a realizat mai multe variante de disponibilizari, in sedintade ieri a fost aprobat planul final de restructurare de personal. Nu a mai fost nevoie de comasari de institutii, in schimb s-au trecut institutii de la CJ catre Primaria Sibiu si Universitatea "Lucian Blaga".

De la ultima sedinta in care s-a amanat votul privind aprobarea planului de restructurare, acum, avand in vedere si ultimele noutati privind OUG 63, care au exceptat de la disponibilizari Filarmonica de Stat, alesii judeteni ai FDGR, PDL si PNL au votat proiectul privind reducerea personalului din institutiile subordonate CJ. Initial, CJ trebuia sa dea afara 166 de persoane din institutiile subordonate, insa acum nu vor mai pleca decat 24 de persoane.

"Situatia este diferita de cea prezentata in ultima sedinta. Noi am incercat sa evitam reducerile de personal si de la CNM ASTRA, insa raspunsul primit de la Ministerul Administratiei scrie negru pe alb ca CNM ASTRA nu face obiectul acestei ordonante, ci doar Filarmonica. Oricum, nu suntem de acord cu ordonanta Guvernului, deoarece aceasta se aplica selectiv. Disponibilizarile de acum s-au facut dupa ce am consultat directorii de institutii", a spus Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean. Daca alesii FDGR; PDL si PNL nu si-au motivat gestul de a vota planul de restructurare de personal, consilierii PSD au ramas consecventi pozitiei exprimate la sedinta anterioara si au votat impotriva restructurarilor.

"Ordonanta privind reducerile de personal a adus multe elemente de confuzie si ne bucuram ca demersul nostru din sedinta anterioara a avut partial succes, in sensul ca o parte din institutiile culturale ale judetului nu se destructureaza. Noi nu suntem de acord cu reducerile de personal si in consecinta nu vom vota proiectul de hotarare", a spus Adrian Besoiu, liderul consilierilor judeteni ai PSD.

De ieri, Teatrul pentru Copii si Tineret "Gong" a trecut de la Consiliul Judetean in subordinea primarului Sibiului, Klaus Iohannis, evitandu-se astfel concedierea a 51 de angajati, prima etapa fiind aprobarea acestui proiect de catre consilierii judeteni.

Primarul Klaus Iohannis a fost prezent si el la sedinta Consiliului Judetean.

Primaria a salvat Gong-ul

A urmat apoi sedinta Consiliului Local Sibiu, la care a venit si presedintele Bottesch, si unde primul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind preluarea Teatrului Gong.

"Am ajuns la concluzia ca tehnic este posibil, si din punct de vedere cultural este oportun, sa trecem Teatrul Gong de la Consiliul Judetean la Consiliul Local. Avem astfel garantia ca aceasta institutie culturala va fi pastrata", a spus primarul Klaus Iohannis.

El a amintit faptul ca Teatrul "Radu Stanca" a fost preluat de catre Primarie intr-un context similar, cand, o alta conducere a CJ a decis sa faca reduceri.

Dupa ce proiectul a fost votat, Martin Bottesch le-a multumit consilierilor.

"Pentru noi ar fi fost o problema majora pentru ca pastrand Teatrul Gong ar fi insemnat sa concediem atatia angajati cati are Teatrul Gong. Eu ma bucur ca s-a ajuns la aceasta rezolvare ca si in problema Aeroportului, unde am colaborat foarte bine, Consiliul Judetean si Consiliul Local", a spus presedintele Consiliului Judetean.

O alta institutie care, de ieri, nu se mai afla in subordinea CJ este Revista "Transilvania", care a fost transferata la Universitatea "Lucian Blaga", salvandu-se de la concediere angajatii revistei.


Fara salvare pentru politistii comunitari

Cel mai grav afectati de disponibilizari este Serviciul de Politie Comunitara din cadrul Primariei, pentru care Ordonanta Guvernului stabileste ca poate avea doar 145 de angajati, motiv pentru care 52 de oameni isi pierd slujbele.

Primaria Sibiu se afla in situatia paradoxala de a trebui sa dea afara 52 de politisti comunitari si 7 angajati de la Evidenta Populatiei, unul dintre serviciile cele mai solicitate, dar in acelasi timp a putut sa preia o alta institutie, deoarece s-a creat un excedent de posturi dupa ce Teatrul Radu Stanca a fost exceptat de la disponibilizari.

Primarul Iohannis a spus ca rezultatele reducerilor de personal de la Evidenta Persoanei si Starea Civila vor fi destul de greu de digerat, nu se mai poate lucra in zilele libere din cauza ca este prea putin personal, iar sibienii vor trebui sa stea la cozi atunci cand vor depune documentele pentru actele de identitate.

"Consider ca este o reducere inutila si contraproductiva", a spus Iohannis, adaugand ca disponibilizarea de la Politia Comunitara, fara prevedent in administratia sibiana, va afecta grav functionarea acestui serviciu.

Primarul Sibiului a catalogat masurile impuse de Guvern drept "o imixiune grava si fara rezultate palpabile si benefice in ceea ce se numeste autonomia administratiei publice locale".

Tot de ieri, Serviciul Public Administratia Pietelor din cadrul Primariei Sibiu s-a transformat in societate comerciala, S.C. Piete Sibiu S.A., ai caror actionari sunt Primaria si Consiliul Judetean, pentru ca astfel 91 de angajati sa fie salvati de la concedieri.

Practic, Primaria Sibiu, cu Aparatul de Specialitate al Primarului si serviciile din subordine, mai are 702 angajati, dupa ce au fost reduse sute de posturi vacante.

Presedintele de sedinta, consilierul FDGR Raimar Wagner, a declarat ca ei nu sunt de acord cu aceste masuri, insa daca nu le-ar vota, Primaria ar avea mult mai mult de suferit. Potrivit aceleiasi ordonante, primariile unde nu se aplica aceste reduceri nu mai primesc sumele care li se cuvin de la bugetul de stat din impozitul pe venit si din TVA.

Consilieri judeteni noi

Tot la sedinta de ieri a Consiliului Judetean, Gheorghe Nicolaescu (PNL) si Anca Maria Nanu (PDL) au depus juramantul de consilier judetean. Liberalul il inlocuieste pe colegul sau, Achim Bacila, care a renuntat din motive personale, iar Anca Maria Nanu il inlocuieste pe Corneliu Bucur, exclus din randurile PDL si automat a pierdut calitatea de ales judetean. Corneliu Bucur a fost prezent, ieri, la sedinta CJ, insa nu a dorit sa faca nici o declaratie. Acesta a parasit sala de sedinta inainte ca sa fie dezbatute toate proiectele de pe ordnea de zi. Bucur s-a multumit cu discutia pe care a avut-o cu Martin Bottesch, in biroul presedintelui, chiar inainte de inceperea sedintei.

in alta ordine de idei, incepand de ieri Paraschiva Ştefanuta si Ioan Milea nu mai ocupa functiile de director coordonator al Camerei Agricole Sibiu respectiv director coordonator adjunct. Acestia se afla in preaviz, iar motivul este desfiintarea posturior de directori coordonatori, potrivit ultimelor noutati legislative.

La punctul Diverse, alesul FDGR, Iosif Kober, a cerut firmei de consultanta care a castigat licitatia pentru DJ Sibiu - Agnita sa vina in urmatoarea sedinta cu o informare asupra mersului lucrarilor.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 30 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter