SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGZona Hartibaciului participa la un program-pilot de dezvoltare turistica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Valea Hartibaciului, o destinatie " altfel` in Romania, care se intinde de la Sibiu pana in zona Agnita, a fost inclusa intr-un program de `revitalizare`, care isi propune sa dezvolte microregiunea Hartibaciului si sa sporeasca turismul in zona.

" Revitalizarea pe termen lung a patrimoniului cultural si natural in centrele istorice europene de dimensiuni mici este primul obiectiv al parteneriatului VIVA EAST. Proiectul isi propune constituirea unei retele internationale care sa faciliteze cooperarea, schimburile culturale si de experienta in zona Parteneriatului Estic, sa contribuie la cresterea nivelului de informare si constientizare la nivel national si local pe tema potentialului patrimoniului cultural si natural ca resursa pentru crestere inteligenta si dezvoltarea sustenabila a teritoriului si sa contribuie la dezvoltarea sistemului si instrumentelor de planificare teritoriala operationala in regiune. Astfel, punand accentul pe aspecte specifice est-europene, proiectul a demarat activitati in trei zone cu un potential etno-cultural extraordinar, inca nevalorificat: Valea Hartibaciului din Romania, regiunea Tavush din Armenia si raionul Cahul din Republica Moldova`, spun reprezentantii VIVA EAST.

VIVA EAST vizeaza probleme comune din cele trei zone-pilot: slaba valorificare a potentialului cultural si turistic local, lipsa instrumentelor operationale pentru dezvoltare teritoriala si sustinerea insuficienta din partea retelelor locale si nationale.

Pornind de la o analiza comparativa a sistemelor culturale, instrumentelor, experientelor si procedurilor folosite in Europa, o echipa formata din experti internationali si cadre universitare cu experienta analizeaza cele mai bune practici pentru valorificarea patrimoniului in vederea dezvoltarii unei abordari strategice si a unei metodologii de interventie la nivel teritorial.

Proiectul vizeaza un demers participativ, implicand factorii decizionali, administratiile de la nivel local si central, actorii din domeniul social si economic, operatorii culturali si mediul de afaceri din zonele mentionate.
de Dorina Nitu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 18 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter