SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING 

"Savoarea gustului de odinioara" Targ de produse traditionale si ecologice / Sibiu 2012

1044 afisari

17 februarie 2012
3 zile
19 februarie 2012


Obiecte tradiţionale şi bunătăţi moroşeneşti la real,- Sibiu

Sibiu, 16 Februarie 2012: De vineri până duminică inclusiv (17-19 februarie 2012), real,- Hypermarket organizează un târg de produse tradiţionale şi ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinioară”, cu participarea unor mici producători locali de obiecte şi specialităţi culinare specifice zonei Maramureşului. Iniţiativa real,- este încurajată şi sprijinită de Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Maramureş.

Evenimentul face parte din iniţiativele real,- Hypermarket de a le prezenta consumatorilor o ofertă cât mai bogată de produse româneşti, încurajând totodată producţia locală prin şansa unor viitoare colaborări pentru listarea produselor la raft, în cadrul programului lansat anul trecut, „Produceţi româneşte, vindem româneşte”. Deşi sibienii au mai fost răsfăţaţi şi în trecut cu produse tradiţionale expuse şi vândute în târguri de profil, iniţiativa de la real,- marchează o premieră în privinţa prezenţei la Sibiu a producătorilor locali din Maramureşul istoric. Până acum, au fost organizate 15 ediţii ale târgului, la Bucureşti, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Timişoara, Braşov şi Cluj, iar planurile pentru 2012 arată dublarea numărului de astfel de evenimente în cât mai multe oraşe din ţară. Astfel, programul ţinteşte extinderea la nivelul tuturor celor 18 judeţe în care real,- operează magazine.

La târgul de la Sibiu, doritorii vor găsi delicatese din carne (jumări, mezeluri tradiţionale etc.), prăjituri de casă (cu brânză, măr, nuci, mac), diverse varietăţi de miere, dulceţuri de afine, coacăze, nuci verzi sau delicatese precum dulceţurile de piper alb, ceapă roşie, usturoi sau ardei iute, siropuri naturale de cătină, afine, muguri de brad, mentă sălbatică, soc, mure, trandafiri etc., dar şi sosuri ardeleneşti dulci sau picante, zacuscă, pită tradiţională şi cozonaci cu diferite umpluturi. O prezenţă specială vor fi prunele şi strugurii muraţi.

În premieră pentru târgurile tradiţionale organizate de real,-, la Sibiu vor fi prezente obiecte-unicat, confecţionate de mână, precum pălării, costume populare şi podoabe, inclusiv tradiţionalele „zgărdane”, cele mai reprezentative obiecte artizanale din Maramureşul istoric. „Zgărdanele sunt un fel de mărgele de-ale noastre, care se fac numai în Maramureş. Eu am învăţat meşteşugul de la mama, ea de la bunica şi tot aşa, iar eu l-am transmis mai departe fetelor mele, care o să ducă tradiţia mai departe, cu multă dragoste faţă de muncă şi de obiceiurile din bătrâni. Mă bucur foarte mult să pot veni cu munca mâinilor mele la târg, ca să afle cât mai multă lume ce lucruri frumoase, trainice şi utile se fac la noi, în Maramureş”, a spus Pălăguţa Bârlea, din satul Mănăstirea, Maramureş.

„Sibiul este un loc special pentru tot ce înseamnă tradiţie românească. Este una dintre zonele care au păstrat cel mai bine obiceiurile şi meşteşugurile străvechi, iar Mărginimea Sibiului se numără printre cele locurile care respiră istorie şi civilizaţie românească din timpurile cele mai vechi. Din acest punct de vedere, o întâlnire culturală dintre Sibiu şi Maramureş nu poate fi decât un prilej excelent de admiraţie reciprocă, dar şi un exerciţiu necesar de cunoaştere. Entuziasmul cu care au fost primite târgurile organizate până acum ne arată interesul consumatorilor din marile oraşe pentru cultura românească originală, culinară sau artizanală, şi pentru produsele ecologice care încă se realizează în micile facilităţi de producţie de prin ţară.”, a spus Nicolae Danciu, Senior Manager la real,- Hypermarket Romania.

Toate produsele prezintă garanţia proceselor de fabricaţie tradiţională şi ecologică, fără coloranţi, conservanţi sau aditivi alimentari artificiali, folosiţi îndeobşte în industria alimentară actuală.
Organizator: Real Hypermarket


Locatie: Seal Hypermarket, Sibiu

Ai ceva de comentat ?

Da o nota ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 15 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter